8 hrvatskih tvrtki na sajmu informatičke i telekomunikacijske tehnologije CeBIT

Na najvećem svjetskom sajmu informatičke i telekomunikacijske tehnologije CeBIT-u, koji se od 1. do 5. ožujka održava u njemačkom Hanoveru, među 4.200 izlagača iz više od 70 zemalja svijeta predstavit će se zajedničkim nastupom i osam hrvatskih IT tvrtki, najavili su iz Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku.

Taj ured i Hrvatska gospodarska komora (HGK) uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i ove godine organiziraju nastup hrvatskih tvrtki na CeBIT-u. To su tvrtke Ademptio, Abba, Tri D Corpus, Cognita, Pet minuta, Blancom, Echo i C-studio, a kako ističu iz ureda za e-Hrvatsku riječ je o malim tvrtkama koje će na tom sajmu predstaviti svoje inovativne proizvode. Među tim proizvodima su primjerice integrirani bankarski sustav, mobilne bankarske aplikacija za iPhone te aplikacije za igrače računalnih online igara, za dizajniranje namještaja, organiziranje događanja, usluge u IT edukaciji i softverske alate te drugi.

Osim navedenih tvrtki na CeBIT-u će biti i predstavnici Udruženja za informacijske tehnologije HGK, koji će na radnim sastancima razmijeniti iskustava sa sličnim udruženjima i državnim institucijama iz pet europskih i azijskih zemalja.

Ključna tema ovogodišnjeg CeBIT-a je "Rad i život s oblakom", a očekuje se da će ga otvoriti njemačka kancelarka Angela Merkel i turski premijer Recep Tayyip Erdogan kao predstavnik ovogodišnje zemlje-partnera tog sajma. Tijekom trajanja CeBIT-a održat će se brojna predavanja čelnih ljudi vodećih IT kompanija u svijetu, od Microsoft Internationala i Hewlett-Packarda do brojnih drugih. Sajam CeBIT se u Hannoveru održava od 1986. u organizaciji Deutsche Messe AG. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox