Adris grupa ne otpušta zaposlenike, menadžment smanjuje svoje plaće za 30 posto

Kako bi prevladali težinu situacije izazvane pandemijom koronavirusa, Uprava Adris grupe, uz suglasnost Nadzornog odbora, donijela je niz odluka koje će utjecati na poslovanje povezanih društava, ponajprije na njihovu likvidnost i profitabilnost, te dugoročnu održivost tvrtke u novonastalim okolnostima.


Uz ostalo, i bez obzira na okolnosti u nas i svijetu, odnosno na težinu gospodarskih i socijalnih prilika, Uprava Adrisa odlučila je da neće biti otpuštanja zaposlenika. Realizirat će već ugovorene investicije i investicije koje su tijeku, a nastavit će i s pripremama na planiranim projektima.

Svjestan pak okolnosti i nepoznanica u vezi trajanja krize - i bez obzira na iznimno dobre poslovne rezultate ostvarene u 2019., snagu i potencijal kompanije - menadžment tvrtke u sljedeća 3+3 mjeseca smanjuje svoja primanja za 30 posto.

Podsjećamo, prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima za četvrto tromjesečje 2019. godine, Adris grupa je u 2019. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 6,1 milijardu kuna, što predstavlja rast od pet posto.  Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za sedam posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom. Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,59 milijardi kuna. Neto dobit iznosi 506 milijuna kuna, što predstavlja rast od 13,4 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od prošlogodišnje.

Uz doniranih tri milijuna kuna Zaklade Adris za nabavu respiratora za  bolnice u Rijeci i Puli, Uprava Adrisa odlučila je donirati i dva milijuna kuna za obnovu kulturnih spomenika oštećenih u nedavnom potresu u Zagrebu. PS/SŠ

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox