Aferama nema kraja: Uhićen pročelnik Državnog inspektorata u Varaždinu

Uhićen je pročelnik Državnog inspektorata u Varaždinu Vladimir Benković, doznaje se iz izvora bliska istrazi. U policiji i USKOK-u za sada ne žele otkriti nikakve pojedinosti, a glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec kratko je samo kazao da je riječ o predmetu u USKOK-ovoj ovlasti.

U varaždinskoj područnoj jedinici državnog inspektorata nisu željeli ništa reći o uhićenju pročelnika. Za sve podatke uputili su na sjedište u Zagrebu, iz kojega je glasnogovornica državnog inspektorata Sandra Kelemen rekla je kako im je poznata činjenica da se po USKOK-ovu nalogu provode određeni postupci u varaždinskoj područnoj jedinici. No za sve informacije o okolnostima događaja, istražnom postupku ili drugim radnjama uputila je na pravosudna tijela. Dodala je da događaj ne utječe, niti će utjecati na redovito obavljanje poslova u ovlasti državnog inspektorata.

Lokalni mediji javljaju da s USKOK-om surađuje međimurska policija jer je kaznena prijava protiv Benkovića stigla iz Međimurske županije te da je jučer uhićenog pročelnika policija, po USKOK-ovu nalogu, prevezla u Zagreb na daljnje ispitivanje. (Hina/jk)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox