Agrokor u Srbiji očekuje prihod od 800 milijuna eura

Kompanija Agrokor, koja u Srbiji ima trgovinski lanac supermarketa Idea, objavila je u Beogradu da je za deset godina poslovanja u Srbiju uložila 450 milijuna eura te da u ovoj godini očekuje prihod od 800 milijuna eura.

Izvršni potpredsjednik za poslovnu grupu Maloprodaja Ante Todorić rekao je agenciji Beta da je Agrokor zadovoljan poslovanjem u Srbiji, gdje ima tržišni udio od osam posto. Mi smo jedna od šest najvećih kompanija u Srbiji i ove godine ćemo ovdje ostvariti prihod od oko 800 milijuna eura, izjavio je Todorić, rekavši da Agrokor u Srbiji ima 6500 zaposlenika.

On je ocijenio da je srbijansko tržište dinamično, a da je konkurencija velika. U kompaniji su svjesni, kazao je, da je ekonomska kriza utjecala i na tržište Srbije. Očekujemo i nadamo se da će nove mjere srbijanske vlade pokrenuti gospodarstvo i investicije i potaknuti potrošnju, koja je ključ za održanje i unapređenje postojećih poslova, istaknuo je Todorić.

On je ocijenio da povećanje PDV-a u Srbiji s 18 na 20 posto neće prouzročiti drastičnije promjene, a prognozirao je da bi cijene mogle porasti za oko jedan posto. Po njegovim riječima, cijene prehrambenih proizvoda u Srbiji i dalje su za oko 20 do 40 posto niže nego u Hrvatskoj i Sloveniji. Todorić nije konkretno odgovorio na pitanje Bete namjerava li Agrokor preuzeti neke kompanije u Srbiji i kakvi su mu daljnji planovi. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox