Air France slavi 90 godina elegancije

Nastao spajanjem Air Orienta, Air Uniona, Société Générale de Transports Aériens, Compagnie Internationale de Navigation Aérienne i Aéropostale, Air France službeno je otvoren 7. listopada 1933. Od tada, tvrtka je ušla u legendu promičući francusku umjetnost putovanja svijetom. Air France danas svojim klijentima nudi blizu 1000 dnevnih letova do 200 odredišta s flotom od više od 240 zrakoplova.


Godine 2023. Air France slavi 90 godina elegancije, tehnologije, inovacija i udobnosti u njegovim zrakoplovima. 90 godina putovanja, finih restorana, dizajna, visoke mode, umjetnosti i arhitekture. Od svog osnutka, tvrtka slavi francusku izvrsnost, "je-ne-sais-quoi" koji svijet prepoznaje u Francuskoj, zahvaljujući iznimnom iskustvu putovanja koje eleganciju podiže na nove visine.

Air France slavi ovu potragu za izvrsnošću i ambiciju da ostane na čelu najnovijih trendova prikazujući svoju jedinstvenu stručnost svijetu. S novodizajniranom originalnom kolekcijom haljina koja prati legendarnu povijest tvrtke, tvrtka će biti u središtu izloga Galeries Lafayette u Parizu od 28. rujna do 10. listopada 2023. Ovo veličanstveno okruženje pružit će tvrtki jedinstvenu pojavnost, a javnosti mogućnost uvida u francusku ostavštinu vječnog pokreta.

Prikaz 90 godina elegancije

Kako bi utjelovio i oživio 90 godina elegancije, Air France predstavlja kolekciju od pet kultnih haljina koje tumače različita obilježja zrakoplovne kompanije – zrakoplovi i tehnologija; uniforme i moda; kultni plakati koji promoviraju fino blagovaonsko i stolno posuđe, dizajn i arhitekturu. Svaka je haljina poziv na istraživanje ovih tema koje su omogućile Air France-u da kontinuirano nudi ono najbolje iz različitih razdoblja kojima je svjedočio, ponekad i kročio put, daleko ispred svog vremena.

Kako bi zamislio i dizajnirao ove originalne haljine, Air France se udružio s Xavierom Ronzeom, voditeljem radionica kostimografije u Baletu pariške Opere. Kostimograf je kreirao ove kreacije inspiriran kultnim predmetima koji su obilježili i povijest i sadašnjost tvrtke. Uspio je povezati povijest i sadašnjost, snažnu interpretaciju koja simbolizira najbolje od Air France-a i najbolje što Francuska ima za ponuditi u svojim područjima stručnosti.

Air France izložen u Galeries Lafayette

Dvanest izloga poznatog hrama mode u srcu Pariza, Galeries Lafayette, prirodni su odabir Air France-a za izlaganje ove originalne kolekcije haljina u sklopu proslave ove obljetnice. Haljine će biti izložene zajednom s nekim od posebno odabarnih vintage predmeta Air France-a, uz najbolje iz trenutne ponude, a sve kako bi se naglasilo 90 godina udobnosti legendarnih zrakoplova, jedinstvenih dizajnerskih uniformi, vrhunske ponude tijekom leta te dizajn.

U samom srcu Pariza, Air France je odabrao inovativan pristup za predstavljanje svoje baštine, lako dostupan svim francuskim i međunarodnim posjetiteljima. Posjetitelji će moći ponovno proživjeti najljepše uspomene s putovanja Air France-om ili po prvi put postati dio legende.

Postanite dio legende

Unutar Galeries Lafayette, tvrtka otvora pop-up trgovinu s posebno kreiranim predmetima ili onih ponovno proizvedenih samo za ovu obljetnicu. Air France nudi niz pristupačnih i ograničenih modela starih i novih zrakoplova, kao i kolekciju komfornih kompleta, razglednica i oznaka za prtljagu te bilježnica posvećenu 90. obljetnici. Tvrtka u ponudu ponovo stavlja kultne predmete poput svoje poznate vintage putne torbe i kultnih postera. Cjelokupna ponuda također je dostupna na našoj web stranici www.airfranceshopping.com.

Air France također se udružuje s luksuznim francuskim markama – Vanessa Bruno, Delsey, Bernardaud, Brun de Vian-Tiran i Le parapluie de Cherbourg – u sklopu svoje ambicije da promoviranja francuskog know-how-a. Ova je kolekcija ekskluzivno dostupna u Galeries Lafayette.

Po prvi put u svojoj povijesti, Air France također posjetiteljima pruža priliku da kupe originalno posuđe s potpisom slikara Jeana Picarta Le Douxa koje se u kabinama La Première i Business koristilo između 1966. i 2000-ih. Prihod od prodaje ovih artikala bit će doniran zakladi Air France koja već 30 godina pomaže djeci diljem svijeta.

Modne revije Air Francea u Galeries Lafayette Paris Haussmann

Tijekom ovog razdoblja obljetnice, Air France zajedno s Galeries Lafayette, posjetiteljima nudi priliku da prisustvuju pravim modnim revijama, koje prate 90 godina francuske elegancije, Modeli odjeveni u uniforme pilota, kabinskog osoblja, osoblja zračne luke i mehaničara bit će izloženi u posebnom dijelu trgovine kako bi se prisjetili legendarnog naslijeđa uniformi tvrtke, njihove prošlosti I sadašnjosti. Od prvih "barmen" odjevnih kombinacija do couture komada koje potpisuju najveći dizajneri kao što su Christian Dior, Cristóbal Balenciaga i Christian Lacroix, modna revija jedinstveno je putovanje u stilove različitih razdoblja osnivanja Air Francea. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox