Air France vratio 1,1 milijardu eura putnicima i uveo osiguranje od koronavirusa

Pandemija koronavirusa je u zrakoplovnoj industriji izazvala krizu bez presedana te je  Air France značajno ojačao svoje prodajne timove posvećene pružanju podrške kupcima - trenutno se blizu 700 agenata. Zadaća prodajnog osoblja je prodaja vezana za nova putovanja, povrat novca ili vaučere. Od siječnja 2020. godine obrađeno je oko 2 milijuna zahtjeva i putnicima vraćena 1,1 milijarda eura.


Kompanija, prilagođava i svoje komercijalne mjere te sada omogućava besplatne rezervacije. Ako putnici žele otkazati putovanje, njihove karte mogu se sada promijeniti bez dodatnih troškova i bez posebnih uvjeta, a mogu mijenjati i datum i odredište po svom izboru. Također, putnici mogu tražiti povrat novca ili vrijednosni vaučer, koji kasnije mogu zamijeniti za novac, ukoliko se ne iskoriste. Ove mjere primjenjuju se na sva putovanja do 31. ožujka 2021. Ako zrakoplovna kompanija otkaže njihov let, putnicima su na raspolaganju iste opcije.

Novo putno osiguranje za rizike povezane sa pandemijom

U partnerstvu sparte Allianz Travel, Air France sada putnicima nudi osiguranje koje pokriva troškove uslijed eventualnog oboljenja od Covid-19 ili zahtjeva za karantenom. Ovo osiguranje pokriva troškove medicinske pomoći na putu, u inozemstvu, kao i troškove koje mogu nastati kao posljedica moguće karantene (troškovi smještaja, itd.). Navedeno osiguranje putnici mogu dobiti pri kupovini zrakoplovnih karata na web stranici:  http://www.airfrance.com

Ovo osiguranje trenutno je dostupno putnicima s prebivalištem u Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Nizozemskoja i Velikoj Britaniji,a uskoro u drugim zemljama.

Zdravstvene i higijenske mjere

Air France se obvezao da će svojim putnicima osigurati optimalne zdravstvene i higijenske uvjete u svakoj fazi putovanja. Okupljene pod sloganom  „Air France Protect“, kompanija provodi zdravstvene mjere koje redovno prilagođava uputama i preporukama zdravstvenih organizacija.

U skladu sa važećim propisima, obavezno je nositi masku za lice po dolasku u zračnu luku, gdje se provodi niz mjera kako bi se osigirali optimalni zdravstveni i sigurnosni uvjeti:

- primjena mjera fizičkog distanciranja,

- šalteri su opremljeni zaštitom od pleksiglasa,

- putnici se upućuju na samoposlužne kioske koji se redovno dezinficiraju;

-  dezinfekcijskaa sredstva su dostupna u cijeloj zrašnoj luci;

- prilikom prijave (check-in) i ukrcavanja putnika rade se redovi uz poštivanje fizičke distance.

Maske za lice su, također, obvezne i na letu. Zrak u kabini zrakoplova se obnavlja svake tri minute, a zrakoplovi Air Francea su opremljeni HEPA filterima, istim onim filterima koji se koriste u operacijskim dvoranama i koji uništavaju 99,9% virusa, a time i koronavirus.

Ostale mjere možete pogledati u videu: https://www.airfrance.fr/FR/en/common/page_flottante/information/coronavirus.htm

Air France trenutno leti na 170 odredišta širom svijeta. Mreža letova pokriva preko 70 gradova u Europi, nekoliko međunarodnih linija širom svijeta, čitavu Francusku, uključujući francuske prekomorske teritorije i Korziku.

Air France poziva svoje putnike da prije putovanja provjere uvjete ulaska u državu putovanja, kao i putne isprave koje su im potrebne za ulazak u zemlju. Više informacija na ovu temu, putnici  mogu pronaći na: https://www.airfrance.hr/HR/en/common/guidevoyageur/pratique/visa_document_airfrance.htm PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox