Ako vas ulove da pijete po klupicama, platit ćete 1000 kuna

U Osijeku više nema opijanja po klupicama, piše Vjesnik. Naime, prema novom komunalnom redu građani ili gosti Osijeka koje komunalni redari ili policija nađu kako piju alkohol na javnim površinama kaznit će se kaznom od 1000 kuna.

Odakle ova ideja osječkoj gradskoj vlasti?  Vjesnik piše kako na taj način namjeravaju ublažiti maloljetničku delikvenciju i vandalizam koje obično potakne alkohol.

Znači nema više opijanja po klupicama, parkovima, šetnici uz Dravu i ostalim javnim površinama u Osijeku.  No, zabrana se odnosi na sve građane, ne samo maloljetnike.

Ovo je velika novost u komunalnom redu. Godišnje se čak dva milijuna kuna iz gradskog proračuna izdvaja za pokrivanje štete na gradskoj imovini nastale od vandala, rekao je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

 

Kazne za nedolično ponašanje i vandalske radnje

 

U Osijeku se nadaju da će novom mjerom pomoći u smanjenju broja srednjoškolaca koji se opijaju.  Osim zabrane ispijanja alkohola na ulicama grada pooštrit će se kazne za vandalske radnje i nedolično ponašanje.

Komunalni redari će s 1000 kuna moći kazniti sve koji se kupaju u fontani, oštećuju postavljene spomenike, kidaju ili beru cvijeće, zabadaju noževe i čavle u drveće, lijepe na njih plakate. Također, građani će se s 1000 kuna kažnjavati ako oštete ili unište rasvjetne stupove, oštete posude za otpad, unište ogradu oko javnih zelenih površina, dječjih igrališta i slično. (J.K.)


 

 

Izvor: www.vjesnik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox