Američki CMC sisačku željezaru daje u ruke Pripuzu

Novi vlasnik sisačkeželjezare mogao bi postati CIOS Petra Pripuz, koji u sisačkoj Južnoj industrijskoj zoni već ima četiri tvrtke, piše Poslovni dnevnik.

Tu je informaciju neslužbeno potvrdilo više upućenih izvora, iako je glasnogovornica Pripuza izjavila kako ''u ovom trenutku nemaju nikakvih komentara niti informacija o mogućem preuzimanju''.

I dok prije pola godine, kada je u željezari izbila kriza zbog povlačenja američkog CMC-a, Pripuz nije bio zainteresiran za preuzimanje, svojedobno je nudio ponude za preuzimanjem. Naime, Pripuz je potkraj 2006. te početkom 2007. nudio ponude na natječajima Hrvatskog fonda za privatizaciju, ali je tada odbijan.

Damir Begović, predsjednik uprave sisačke željezare, inače nakadašnji oponent Pripuzovu preuzimanju, zagovornik je projekta Crosteel. Projekt predviđa spašavanje hrvatskih željezara u Splitu i Sisku njihovim objedinjavanjem u jednu kompaniju. Uspiju li pregovori CIOS-a i CMC-a ta bi se ideja mogla i realizirati budući da je Pripuz u stečaju preuzeo splitsku željezaru. (jh)

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 30. travnja 2012.
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox