Američki Senat prihvatio porezne olakšice i proračun

Američki Senat u subotu je odobrio propračunski zakon od 1000 milijardi dolara i dvomjesečno produljenje poreznih olakšica na plaće i naknada za nezaposlene, čime je administracija Baracka Obama osigurala financiranje saveznih službi do veljače, izbjegavši njihovo djelomično zatvaranje.

 

Senat je s 89 glasova za i 10 protiv podupro paket mjera o poreznim olakšicama, o kojima će Predstavnički dom vjerojatno glasovati sljedeći tjedan, izvijestila je TV mreža Fox News.

Senat je također, sa 67 glasova za i 32 protiv, odobrio proračunski zakon od 1000 miljardi dolara koji je u petak prihvaćen u Predstavničkom domu, a s kojim se osigurava financiranje 10 saveznih ministarstava, kao i vojne operacije u Iraku i Afganistanu.

Obnova 2-postotnih poreznih olakšica na plaće za 160 milijuna radnika i naknade za nezaposlene od u prosjeku 300 dolara tjedno za milijune ljudi koji su bez posla šest ili više mjeseci, uspjeh je za Obamu koji se zalagao za prihvaćenje tih mjera.

Uvjet da bi oporbeni republikanci podržali te mjere, bilo je da Obama prihvati da će u 60 dana odlučiti hoće li odobriti ili odbiti projekt izgradnje naftovoda od Kanade do Teksasa, čija gradnja obećava tisuće radnih mjesta. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox