Američki sud obustavio proces protiv Strauss-Kahna

Američki sudac Michael Obus odlučio je u utorak obustaviti postupak protiv Dominique Strauss-Kahna koji je bio optužen za seksualni napad, na zahtjev tužitelja koji je odustao od tužbe zbog utvrđenih laži u iskazima sobarice hotela Sofitel u New Yorku.

 

Bivši francuski ministar bio je optužen po sedam točaka, među kojima su pokušaj silovanja i seksualni napad. Državni tužitelj New Yorka Cyrus Vance pojasnio je da je Nafissatou Diallo, sobarica koja je optužila Strauss-Kahna da ju je prisilio na oralni seks u apartmanu hotela Sofitel 14. svibnja, lagala u više navrata istražiteljima.

Ona je, po tužitelju, dala "tri kontradiktorne verzije" onoga što se dogodilo. Takve izjave "ozbiljno su naštetile njezinoj vjerodostojnosti" u tom slučaju, dodao je tužitelj koji nije želio riskirati da izgubi proces.

Sobaričin odvjetnik smatra da je sudac "odbio pravo jedne žene da izbori pravdu u slučaju silovanja", dok su odvjetnici Strauss-Kahna kazali kako su od početka tvrdili da je njihov klijent nedužan. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox