Ankica Mamić traži stečaj Validusa

Agencija za odnose s javnošću Integralni marketing i komunikacije (IM&C) zatražila je stečaj nad varaždinskom tvrtko Pluris i njezinom tvrtkom kćeri Validus, piše Business.hr.

Agencija IM&C, u vlasništvu Ankice Mamić, od Validusa potražuje 557.268 kuna te 128.339 kuna zateznih kamata. Pokretanje stečajnog postupka razmatrat će Trgovački sud u Varaždinu 10. listopada.

Ankica Mamić kaže  da već dvije godine potražuju Validusov dug te da će razgovarati i s drugim vjerovnicima kako bi riješili ovu situaciju. Business.hr piše da desetak vjerovnika od Validusa potražuju 170 i 300 milijuna kuna, a tvrtka je već nekoliko puta pokušala izbjeći pokretanje stečaja.

Ova varaždinska tvrtke je bila u vlasništvu Fima grupe Milana Horvata koji je završio na sudu zbog afere Spice, a Fima je promijenila ime u Pluris. Ročište na sudu čeka i Pluris i to navodno zbog duga većeg od milijun kuna.

Ankica Mamić je nadzornom odboru Vaba banke koji je vodeći dioničar Validusa. Agencija IM&C vodi odnose s javnošću za Radimira Čačića i Agrokor. (jk)

 

Izvor: Business.hr, 5. listopada 2011.
Foto: Ilustracija 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox