Aplikacijom Keks Pay služi se više od 100.000 korisnika

Otkako je prije nešto više od jedne godine ponudila Keks Pay, Erste banka bilježi 100.000 korisnika aplikacije koja se, osim za besplatno slanje i primanje novca, pokazala idealnom za rješavanje niza situacija vezanih uz zajedničko skupljanje novca i dijeljenje troškova među prijateljima. Od ukupnog broja korisnika aplikacije Keks Pay 75 posto klijenti su drugih banaka, a 25 posto njih ima račun otvoren u Erste banci. Do sada je aplikacijom Keks Pay inicirano nešto više od 80 milijuna kuna transakcija prosječnog iznosa oko 46 kuna.


Aplikacija se kontinuirano nadograđuje novim funkcionalnostima pa je u 2019. godini uvedena i mogućnost plaćanja parkinga u više od 60 gradova. Riječ je o posebnoj funkcionalnosti ove aplikacije razvijenoj u suradnji s tvrtkom Paydo services d.o.o., koja korisnicima omogućuje brzo, jednostavno i besplatno plaćanje parkiranja te kupnje dnevne ili mjesečne parkirne karte za sva javna parkirališta. Dosad je Keks Payom kupljeno gotovo 50.000 parkirnih karata, najviše u Zagrebu, a zatim i u Bjelovaru, Rijeci i Osijeku.

„Osim slanja novca, KEKS Pay omogućuje raskusuravanje i skupljanje novca u grupi prijatelja, kolega ili obitelji za razne prigode, kao što su pokloni ili troškovi zajedničkih ručkova i putovanja. Ova funkcionalnost u zadnjoj je verziji znatno pojednostavljena i poboljšana radi još lakšeg snalaženja i ubrzavanja rješavanja ovih životnih situacija. Osim toga, nedavno je uvedena mogućnost kupnje karata putem webshopa Ulaznice.hr za razne kazališne predstave i nogometne utakmice, a trenutačno radimo i na aktivaciji prodajnih mjesta koja, u suradnji s Remaris blagajnama, omogućavaju plaćanje aplikacijom Keks Pay. Sva nova prodajna mjesta ćemo redovito komunicirati kroz samu aplikaciju. Naravno, trudit ćemo se i dalje slušati sve zahtjeve naših korisnika kako bismo aplikaciju dodatno unapređivali i poboljšavali njezine funkcionalnosti“, istaknuo je Dejan Donev, voditelj Tima za digitalnu transformaciju u Erste banci.

Keks Pay omogućuje brzo i sigurno slanje i primanje novca i to bez ikakvih naknada, a ujedno je i prvo bankarsko rješenje na hrvatskom tržištu namijenjeno svim zainteresiranim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun. Aplikacija je posebno zanimljiva zbog svoje jednostavnosti. Svatko je može besplatno instalirati te poslati ili zatražiti novac od prijatelja, a da pritom ne mora upisivati brojeve računa. Naime, za prijenos novca na račun drugog korisnika potreban je samo njegov broj mobitela te nije potrebno otvarati račun. Korisnik novac može poslati s kartice koju i inače koristi, bilo kreditne ili debitne, odnosno s tekućeg računa, a novac stiže na bilo koji IBAN koji upiše primatelj. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox