Apple pobijedio HTC, prijeti im zabrana prodaje telefona

Apple vodi bezbroj tužbi diljem svijeta pokušavajući dobiti bitku zbog kršenja patenata. Jedna od brojnih je i ona protiv HTC-a koju su podnijeli još u travnju 2010. godine i u kojoj su zbog kršenja nekih patenata zatražili zabranu prodaje HTC-ovih telefona, piše dnevnik.hr

International Trade Commission (ITC) donijela je odluku kako je HTC koristio jedan od Appleovih patenata i sada mu prijeti zabrana uvoza i prodaje telefona u SAD-u. Sreća u nesreći za HTC je da zarana ne stupa na snagu odmah nego imaju vremena do travnja iduće godine i za to vrijeme mogu napraviti potrebne izmjene te izbjeći zabranu uvoza i prodaje svojih telefona na jednom od najvećih smartphone tržišta na svijetu.

Patent se odnosi na prikaz sadržaja u porukama jer primjerice kada korisnici iPhonea prime poruku u kojoj se nalazi telefonski broj, link na neku internetsku adresu ili broj ulice podaci se automatski naglase i pretvore u linkove koje se može iskoristiti te se jednim klikom može zvati navedeni broj, otvoriti poveznicu, odnosno mapu i na njoj prikazati adresu. Iz HTC-a su rekli da se radi samo o "malom dijelu korisničkog sučelja" koje uskoro planiraju ukloniti iz svojih telefona što bi trebalo spriječiti zabranu ITC-a. Zanimljivo je kako su iz HTC-a ovo doživjeli kao svoju pobjedu. 

Jedan od dužnosnika ove kompanije rekao je novinarima Reutersa da će oni lansirati nove telefone u kojima neće koristiti sporni patent tako da će odluka imati ograničeni utjecaj na njih, no njima je posebno važno što je ITC donio odluku prema kojoj oni ne krše ostale patente za koje ih je Apple tužio. Appleova glasnogovornica Kristen Huguet rekla je povodom ove odluke "da bi njihovi konkurenti trebali razvijati vlastitu tehnologiju", a ne iskorištavati tuđu. (HT)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox