Apple predstavio treću generaciju iPada

Apple je predstavio novi iPad, treću generaciju svog mobilnog uređaja koji je kada se pojavio na tržištu definirao potpuno novu kategoriju.

Novi iPad koristi novi Retina zaslon, novi Apple A5X chip s quad-core grafikom i 5-megapikselnu iSight kameru s unaprijeđenom optikom za dobivanje čudesnih fotografija i 1080p HD video snimaka. iPad s Wi-Fi +4G se povezuje na najbržu mrežu, uključujući 4G LTE mreže, i nesmetano radi cijeli dan s baterijom u trajanju od 10 sati dok je i dalje nevjerojatno tanak i lagan.

Novi iPadov Retina zaslon pruža četiri puta veći broj piksela od iPad 2, tako gust da ljudsko oko nije u stanju razlikovati pojedinačne piksele kada uređaj držimo na normalnoj udaljenosti, čineći da internet stranice, tekst, slike i video izgledaju izuzetno jasno i realno. 3,1 milijuna piksela u Retina zaslonu su više od milijun piksela nego na HD TV-u, a 44 posto povećana zasićenost boja na novom iPadu stvaraju boje koje su nevjerojatno bogatije, dublje i življe. Filmovi se sada mogu gledati u punoj HD 1080p razlučivosti, što daje neusporediv doživljaj gledanja na mobilnom uređaju.

Glasovne naredbe

 Novi iPad također podržava diktiranje, još jedan nevjerojatan način da napravite neke stvari  koristeći svoj glas. Umjesto tipkanja, dodirnite ikonu mikrofona na tipkovnici, tada recite što želite reći i novi iPad «sluša». Dotaknite «Done», i iPad pretvara vaše riječi u tekst. Diktiranje se može koristiti za pisanje poruka, vođenje bilješki, pretraživanje Interneta i još mnogo toga. Diktiranje također radi s third-party aplikacijama, tako da možete ažurirati svoj Facebook status, Tweet, ili pisati Instagram naslove. 

Cijena i dostupnost

iPad će se u SAD-u prodavati preko Apple Storea (www.apple.com), Apple’s retail trgovina, i odbaranih autoriziranih Apple resellera. iPad će također biti dostupan u Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Puerto Ricu, Singaporu, Švicarskoj, UK-u, i US Virgin Islands od petka, 16. ožujka. (PS/JK)

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox