Asad: Biti će "potres" ako Zapad intervenira u Siriji

 Sirijski predsjednik Bašar el Asad izjavio je u interviewu za britanski list Sunday Telegraph da zapadne sile riskiraju "potres" na Bliskome istoku ukoliko interveniraju u Siriji.

 

Asad je zbog nasilja kojim pokušava ugušiti prosvjede protiv svoga režima, koji traju već sedam mjeseci, izazvao osudu Ujedinjenih naroda, Arapske lige i zapadnih vlada.

U razgovoru za Sunday Telegraph Asad je izjavio kako će zapadne zemlje "definitivno povećavati pritisak", ali da je Sirija "u svakome pogledu različita od Egipta, Tunisa, Jemena". Povijest je različita, politika je različita - izjavio je sirijski čelnik.

Želite li vidjeti još jedan Afganistan, ili desetke Afganistana? Svaki problem u Siriji zapalit će cijelu regiju. Ako je plan da se podijeli Siriju, to znači podjelu cijele regije - zaključio je Asad.

Ujedinjeni narodi procjenjuju da je u nemirima u Siriji do sada poginulo 3.000 ljudi, uključujući blizu 200 djece. Za prosvjede, koji su izbili u ožujku, sirijske vlasti okrivljuju naoružane skupine, tvrdeći da su njihovi propadnici pobili 1.100 vojnika i policajaca. Sirija je onemogućila izvješćivanje većini inozemnih medija, što otežava provjeru informacija koje daju na raspolaganje bilo prosvjednici bilo vlasti. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox