Assange piše autobiografiju, honorar 1,2 milijuna eura

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange obznanio je u nedjelju u jednom britanskom listu da je potpisao ugovore za pisanje svoje autobiografije vrijedne nešto više od milijun funti (1,2 milijuna eura).

 

U razgovoru objavljenom u nedjelju u Sunday Timesu Julian Assange objašnjava da će mu taj iznos pomoći u obrani od optužbi za seksualne napade koje su podnijele dvije Šveđanke. Ne želim napisati tu knjigu, ali moram - rekao je i dodao da je već potrošio 200.000 funti za sudske troškove te da mora obraniti sebe i WikiLeaks.

Australac precizira da je potpisao ugovore s američkim izdavačem Alfredom A. Knopfom i s britanskom izdavačkom kućom Canongate. Assange je iz britanskog pritvora pušten uz jamčevinu i čeka odluku suda o švedskom zahtjevu za izručenje. Na jugu Engleske je u režimu kućnog pritvora i obvezan se svaki dan javljati policiji i nositi elektroničku narukvicu. Američki ministar pravosuđa Eric Holder proučava pravne mogućnosti radi kaznenog gonjenja Juliana Assangea. Australac je priveden 7. prosinca na temelju europskog uhidbenog naloga upućenog iz Švedske. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox