Atlantic grupa uspješno vodi posao u Srbiji

Prije dvije godine Atlantic grupa je za 382 milijuna eura kupila slovensku kompaniju Droga Kolinska čiji je znatan dio poslovanja i u Srbiji, prije svega kroz kompanije Grand prom i Štark.

Srećko Nakić, potpredsjednik Atlantic grupe, u intervjuu za beogradski Kurir rekao je da srpski brendovi jako utječu na rast Atlantic grupe i sa 24 posto sudjeluju u ukupnim prihodimaNakić je rekao kako snaga Atlantic grupe na zapadnom tržištu bivše države omogućuje da „smoki“, „bananice“, „štark kekse“ ili „prima štapiće“ lakše plasiraju na police diljem regije.

Rekao je da je u prvoj polovini 2012. Atlantic grupa imala 310,7 milijuna eura prihoda, što je rast od 6,6 posto u odnosu na prošlu godinu, a u Srbiji je zabilježen rast prihoda za 14 posto u lokalnoj valuti, prije svega zbog rasta prodaje kave, pića, delikatesnih namaza, slatkiša i slanih proizvoda.

Nakić kaže da je kompanija zadovoljna poslovanjem u Srbiji i da su rezultati iz 2011. dokaz da je kupnja bila pun pogodak. Naglasio je i da je tržište Srbije danas s oko 25 posto ukupne prodaje drugo najveće tržište grupe i lani je ostvarilo 12,7-postotni rast. Prema Nakićevim riječima, nakon uspješne integracije, za Atlantic je zapravo ova godina prva u kojoj bi do izražaja trebali doći efekti spajanja te je dodao kako očekuje jednako izazovnu godinu kao što je bila i prethodna. (HT)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox