Atlas predstavio brošuru "Zagreb"

Turistička agencija Atlas iz sastava adriatica.net Grupe predstavila je u prisustvu ministra turizma Damira Bajsa i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića brošuru "Zagreb" kojom se prvi put samostalno glavni hrvatski grad pozicionira kao kulturno i gastronomsko turističko odredište za duži boravak gostiju.

Brošura je izdana na pet svjetskih jezika, a uz osnovne informacije donosi i pregled tematski razrađenih, većinom trodnevnih turističkih programa u Zagrebu (Zagreb city break ili kratki gradski odmor, Zagreb Wine&Gastro, zagrebački parkovi, suvremena umjetnost, Zagreb i okolica u srednjem vijeku te druge). Istaknuvši da je Atlas i do sada u ponudi imao Zagreb, ali većinom kao usputno odredište u sklopu turističkih tura, predsjednik Uprave Atlasa Denis Jukić naglasio je da je taj poslovni potez rezultat povećanog zanimanja stranih tržišta za Zagreb.

Vjerujući da će to u Zagreb dovesti još više turista i pohvalivši napore Atlasa, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) Amelia Tomašević podsjetila je da je lani u Zagrebu bilo 4 posto više dolazaka i 3 posto više noćenja nego 2009., kao i da su pozitivni trendovi nastavljeni i u ovom siječnju. Ocjenivši Atlasovu brošuru dobrim iskorakom za turizam Zagreba, ministar Bajs istaknuo je da Zagreb s oko 600 tisuća turističkih dolazaka godišnje stoji 'uz bok' drugim srednjeuropskim metropolama poput Praga (620 tisuća turista) te Bratislave (670 tisuća). No, to je još daleko od 4,8 milijuna turista koji godišnje posjete Beč te treba težiti još boljim brojkama, kazao je Bajs. Zagrebački gradonačelnik i predsjednik gradske Turističke zajednice Milan Bandić smatra pak da će i to pridonijeti boljem iskorištenju turističkih potencijala Zagreba te boljoj 'turističkoj žetvi' ove godine u odnosu na lanjsku.

I on i Bajs su najavili da će se do rujna ove godine odrediti točna lokacija i model financiranja gradnje zagrebačkog kongresnog centra, što je uz rekonstrukciju zagrebačke Zračne luke najvažnije za poboljšanje turističke infrastrukture Zagreba, a time i za bolje rezultate. Obojica su se na novinarski upit osvrnula i na prosvjede proteklog vikenda u centru Zagreba za koje su kazali da sigurno nisu dobri za turizam, ali da je i to dio demokracije. Osudili su pritom divljaštvo i huliganstvo, dodavši da se sigurnost u Zagrebu i Hrvatskoj i dalje piše sa velikim 's' vjerujući da to neće imati negativnih odjeka u svijetu. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox