Autobusni kolodvor Zagreb uvodi internetsku prodaju karata

Već i ptice na granama znaju da je Zagrebački holding blago rečeno u „komi“, a ni Autobusnom kolodvoru Zagreb ne ide baš najbolje. Pa ipak, odlučili su iznenaditi Zagrepčane i u jeku sezone pokrenuti – internetsku prodaju karata, piše tportal.hr.

 

Dosad ste karte na ovom kolodvoru mogli kupiti isključivo „kešom“, čak niti bankovnim karticama, a ovo je naročito zanimljivo strancima koji podizanjem gotovine na bankomatima moraju plaćati proviziju, što je očito i razlog ne uvođenja drugačijih oblika plaćanja. No zaista je smiješno u današnje vrijeme, vrijeme napretka i tehnologije, i dalje inzistirati isključivo na plaćanju gotovinom. Pa mnogi ljudi danas više niti ne nose gotovinu sa sobom. Zašto i bi, kad karticama možete plaćati svugdje osim možda u pekari.

Kolodvor doduše ima sasvim razumnu računicu jer njima odlazi 10 posto provizije svih kartičarskih kuća, a osim za karte, ovo vrijedi i za cigarete u nekim trgovinama kompleksa. Uzevši u obzir proviziju te rezervacije i usluge, ovo sve skupa donese oko 40 milijuna kuna godišnje u džep Kolodvora, piše tportal.hr.

I tako, umjesto uvođenja kartičnog plaćanja na licu mjesta, do kraja godine bi zagrebački autobusni kolodvor trebao uvesti mogućnost internetske kupovine karata. Visoku bankovnu proviziju tu bi umanjio nedostatak troška radne snage, a otvara se i mogućnost smanjenja broja djelatnika u prodaji, na što će utjecati količina karata prodana ovim putem.

Očekuje se da će se tim putem na godinu prodati od dva do tri posto karata, kako je slučaj na Autobusnom kolodvoru u Ljubljani. U svakom slučaju, manje gužve, lakša i brža kupnja karata te manje problema. (MJ)

 

Izvor: www.tportal.hr

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox