Bačić: Nisam kriv i tužit ću Pavošević

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić odbacio je sve optužbe o svojoj povezanosti s tzv. crnim fondovima, koje smatra apsurdnima i kontradiktornima, te najavio tužbu protiv bivše računovotkinje stranke Branke Pavošević "ukoliko se pokaže da su navodi medija o njenim izjavama istinite".

Na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a Bačić je odbacio medijske navode o njegovu sudjelovanju u uništavanju bilo kakve dokumentacije.

Kad sam došao na mjesto glavnog tajnika i doznao da postoje određene gotovinske naplate od strane Pavošević, odmah sam zatražio dokumentaciju o tome i naložio da se s time prestane, rekao je Bačić.

Nitko me nije ni pitao, pa nisam ništa ni prijavljivao

Bačić pretpostavlja da ga tim optužbama netko pokušava kompromitirati i dodatno optužiti jer s predsjednicom stranke "odlučno i beskompromisno" radi na "raščišćavanju svih repova iz prošlosti". Ne boji se istrage, a onima koji ga optužuju poručuje da kažu u kojoj je to banci navodno pokušao oročiti ili prebaciti sredstva koje je bivši šef carine Mladen Barišić ostavio u stranci.

Ponovio je da je otkad je postao glavnim tajnikom HDZ-a poslovanje stranke potpuno transparentno i u skladu zakonu, a o onome što je bilo prije toga nema saznanja.

Na pitanje priznaje li postojanje crnog fonda odgovorio je da mu je Pavošević osobno rekla da je isplaćivala određene naknade za koje nije htjela podastrijeti dokaze, iako ju je to puno puta tražio. Objasnio je kako je vjerovao da je taj dio gotovinskog plaćanja valjan, jer mu sve okolnosti oko prikupljanja sredstava tada još nisu bile poznate, a naknadno je shvatio da je to dio sredstava koja nisu prelazila preko žiro-računa stranke.

Na pitanje je li prijavio svoja saznanja nadležnim tijelima ili im dostavio popis ljudi koji bi imali saznanja o tim fondovima, rekao je da nije dodajući da ga nitko "nije niti pitao" o tome.

Na pitanje kako to da stranci već nisu blokirani računi, Bačić je rekao da se ne može govoriti o kaznenoj odgovornosti stranke, jer je odgovornost pojedinačna

Što se tiče Pavoševićina zaposlenja u HDZ-u rekao je da će ovih dana u stranci raspraviti o njezinoj odgovornosti i radnom odnosu. (Hina/jh)

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox