Bajs: Turizam najkonkurentniji dio hrvatskog gospodarstva

Turizam je nakonkurentniji dio hrvatskog gospodarstva i zato je od iznimnog značaja što je Vlada svoju sjednicu posvetila isključivo turizmu", istaknuo je ministar turizma Damir Bajs na današnjoj sjednici Vlade održanoj u umaškom hotelu "Melia Coral".

 

Sezona je u punom jeku i za sada je po ostvarenim rezultatima iznad naših očekivanja. Prvi put smo u glavnu sezonu ušli u plusu - kazao je Bajs dodavši kako će i srpanj polučiti odlične rezultate.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor ustvrdila je kako je za realizaciju akcijskog plana za 2011. godinu uloženo 23 milijuna eura, a za promociju na stranim tržištima 32 milijuna eura. Istodobno dala je preporuku svim jedinicama lokalne samouprave da provedu sve mjere akcijskog plana, a Ministarstvu turizma da pripremi akcijski plan za 2012. godinu.

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca u hotelijerstvu Kristijan Šustar izrazio je zadovoljstvo što je Vlada u posljednje dvije godine izdvojila iznimno puno za turizam te je pripremila akcijski plan koji nas je, kako je rekao "diferencirao od ostalih mediteranskih destinacija". (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox