Bandić: Mislite li vi da sam ja idiot, majmun i kreten bez dostojanstva?

Djeci čiji roditelji nisu do 1. srpnja dostavili dokumente za novi način plaćanja vrtića neće se ništa dogoditi i svi će biti upisani u vrtiće, odgovorio je tijekom današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić.

Bez upisa između 1300 i 1500 djece

Gradonačelnik je izvijestio i da je zasad između 1300 i 1500 djece ostalo neupisano u zagrebačke dječje vrtiće, što bi se, kako je rekao, moglo riješiti njihovim upisom u vjerske i privatne vrtiće gdje još ima točno toliko slobodnih mjesta. Bandić smatra da bi se taj problem riješio izjednačavanjem subvencije za gradske, privatne i dječje vrtiće, što će on predložiti za prvo čitanje proračuna.

Na pitanje SDP-ovca Jurice Meića zašto je predložio rebalans u ožujku kada je trebalo osigurati sredstva za izgradnju odjela bolnice Jankomir, a ne želi sada kada treba osigurati novac za provođenje odluke o dječjim vrtićima, Bandić je rekao kako izgleda da SDP-u ne treba gradonačelnik.

Jedino rješenje je da ja nestanem, da se iselim, pa da vi donosite rebalans, ustvrdio je Bandić. Mislite li vi da sam ja idiot, majmun i kreten bez dostojanstva, upitao je.

Zatražena Čovićeva ostavka

Zastupnici HDZ-a u nekoliko su navrata zatražili ostavku predsjednika Uprave Zagrebačkog Holdinga Ive Čovića zbog, među ostalim, navodnih nezakonitosti u radu, propadanja Autobusnog kolodvora i loše prodaje stanova u Sopnici Jelkovec, što je on odbacio kao mogućnost. Rekao je da je Grad u toj četvrti tijekom ove godine prodao više od 80 stanova, što je 20-ak posto od planiranog, pri čemu su kupcima ponuđene i određene pogodnosti, primjerice dobivanje garaže uz stan te mogućnost produživanja otplate glavnice kredita. Čović je upozorio da je u Zagrebu trenutačno oko 10 tisuća neprodanih stanova, ali da prodaja stanova u Sopnici ipak pokazuje da se tržište polako oživljava.

Predizborni leci

Upitan od zastupnika Marina Knezovića (SDP) zbog čega tisućama zagrebačkih umirovljenika šalje na kućne adrese obavijesti u obliku predizbornoga letka kojima ih, nakon što su danima čekali u redu, obaviještava da će i dalje koristiti stečena socijalna prava, Bandić je odgovorio kako mu nitko ne može zabraniti da komunicira s građanima te da se tu ne radi o kršenju Zakona o zaštiti osobnih podataka, kao što je ustvrdio zastupnik Knezović.

Vezano uz ta pisma SDP-ov zastupnik Meić optužio je Bandića da ne govori istinu jer pisma građanima kojima se ukidaju socijalne povlastice nemaju njegov potpis, već samo ona koja ih obavještavaju o nastavku ostvarivanja tih prava. Bandić je na to odgovorio kako će njih dvojica istinu dokazivati na sudu te da on nikome nije ukidao socijalna prava, već je u sadašnjem trenutku donosio najkorektnije odluke, vođen principom socijalne pravde. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox