Bandić odbio Horvatinčićev stan od milijun eura

Tomislav Horvatinčić i njegova Hoto grupa ponudili su Gradu Zagrebu luksuzan, četverosobni stan s pripadajućom garažom na Cvjetnom trgu po cijeni od 900.000 eura, piše Business.hr.

Ovdje se međutim ne radi o ozbiljnoj ponudi već o poštivanju zakonske formalnosti za svakoga tko prodaje kulturno dobro, uključujući Hoto grupu.

Stambeno-poslovni kompleks na Cvjetnom trgu nastaje u zaštićenoj povijesnoj gradskoj jezgri pa se na nju primjenjuje Zakon o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara,a među ostalim o odredbe o pravu prvokupa.

Odnosno, Horvatinčić stan koji je pod zaštitom prvo mora ponuditi Gradu Zagrebu, a ako Grad odbije, nekretnina ne smije biti prodana po cijeni manjoj od one koja se prvotno nudila.

Tako je gradskoj upravi stigla ponuda za luksuzan stan od 182 kvadrata na 4. katu i pripadajuću garažu od 32 kvadrata. U Gradu su odlučili da im ne treba takav stan i kako za njega nema novca u proračunu.

Horvatinčićeva ponuda Gradu Zagrebu je nešto niža od cijene koja se najavljuje stanove na Cvjetnom, koje bi se trebale kretati od 5000 do 8500 eura po kvadratnome metru. (jk)

 

 

Izvor: www.business.hr

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox