Bandić vraća beplatno parkiranje u centru grada

Od danas je ponovno besplatno parkiranje pored Paromlina u Zagrebu, na parkiralištu koje može primiti 500 automobila. Besplatno parkiranje iza KD Vatroslav Lisinski vraća gradonačelnik Milan Bandić nakon što je ustvrdio da sustav park and ride nije uspio.

Bandić je prošli tjedan predložio da se kod Paromlina može parkirati cijeli dan za 10 kuna, ali je Skupština taj prijedlog odbila. Sada je vratio besplatno parkiranje, kao što je prvotno i bilo nakon izgradnje parkirališta. Prihvatili smo i podržali taj loš prijedlog Zagrebparkinga. Prazno parkiralište svjedoči da nije uspio. Vraćamo besplatno parkiranje na ovoj lokaciji, a onih 50 osoba koje su kupile park and ride kartu imat će svoja posebno obilježene mjesta , rekao je gradonačelnik Milan Bandić, piše dalje.com

Upitan je i cijeli sustav park and ride-a koji je trebao osigurati da se automobili mogu ostaviti, a građani zatim koristiti javni prijevoz. Za to je dosad trebalo izdvojiti 460 kuna, 360 kuna za mjesečnu ZET-ovu kartu i 100 za parkiranje kod Paromlina. Sustav je trebao zaživjeti na još par lokacija. Cijenim svaki prijedlog Zagrebparkinga, ali između njih i građana, biram građane, rekao je Bandić upitan hoće li se park and ride nastaviti uvoditi u ostatku grada.

Direktora Zagrebparkinga Roberta Mišetu zatekla je vijest o besplatnom parkiranju i najava da će gradonačelnik svojim odlukama sniziti cijenu parkiranja i tako mu izbiti prihode. Ne znam što bih rekao. Po gradskoj odluci koju donosi Skupština, parking pored Paromlina je još uvijek u sustavu park and ride. Nas nitko nije konzultirao, moram vidjeti što je odlučeno, rekao je Mišeta.

Dobra vijest za sve vozače je i to da je Bandić najavio niže cijene parkiranja u cijelom gradu.  (HT)

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox