Banke u lovu na putnike u Brazil

Samba krediti

Nogometna euforija koja se zahuktava uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu nije zaobišla ni domaće banke. OTP banka, koja je ovih dana u završnici utrke za novog vlasnika HPB-a, ponudila je gotovinske kredite u kunama za putovanje u Brazil pod prigodnim nazivom “Samba krediti”,  a o takvu potezu razmišljaju i u ostalim bankama, piše Večernji.hr.Put u Južnu Ameriku OTP je voljan financirati iznosom od najmanje 7500 do čak 180.000 kuna na rok koji može dosegnuti i deset godina. Budući da je riječ o gotovinskom zajmu, cijena mu je 7,97 posto godišnje, što znači najmanje 8,27 posto efektivno.

Poseban je marketinški trik da banka nagrađuje svaku pobjedu hrvatske reprezentacije smanjenjem fiksnog dijela kamatne stope za 0,1 postotni bod. To ne znači da će i konačna kamata pasti za isti iznos jer na fiksni dio treba dodati još i promjenjivi dio kamate. No imajući u vidu da Hrvatsku čekaju (najmanje) ogledi s Brazilom, Kamerunom i Meksikom, a dogodi li se da reprezentacija prođe u osminu finala i druge utakmice, konačna cijena kredita može (blago) pasti.

Premda će klijenti pozdraviti takav marketinški trik, drugi bi mogli zločesto primijetiti da se banka zapravo kladi protiv uspjeha hrvatske reprezentacije.

Kako bi uhvatile dio unosnog nogometnog kolača i za sebe, i druge banke razmišljaju o uvođenju svojih “latinokredita”. U Hypo banci nude klasične nenamjenske kredite u kunama s kunskim fiksnom kamatnom od 8 posto (efektivna od 9,02%) do 110.000 kuna na tri godine.

Slično je i u Zagrebačkoj koja nudi nenamjenske kunske kredite do 225.000 kuna te uz valutnu klauzulu do 30.000 eura na sedam godina. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)


Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

               


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox