Bebić: Okupiti pravne i političke snage za odgovor

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić rekao je danas kako je važno okupiti sve pravne i političke snage kako bi se kvalitetno odgovorilo na hašku presudu Gotovini i Markaču jer je ona zbog teze o zločinačkom pothvatu presuda cijeloj državi.

 

Važno je okupiti sve pravne i političke snage kako bismo bez demagogije kvalitetno odgovorili na hašku presudu jer je ona zbog teze o zločinačkom pothvatu presuda cijeloj državi. Dobro je što nije pravomoćna. Kad je riječ o presudi, iako ne komentiram nepravomoćne presude, ovdje se radi o političkim kvalifikacijama te u njoj nisu samo pravna već i politička pitanja. Simptomatično je da se u presudi nijednom riječju ne spominju teze obrane. Stoga i na to treba reagirati - rekao je Bebić danas u Jasenovcu.

Na pitanje hoće li nepravomoćna haaška presuda hrvatskim generalima utjecati na izbore i na referendum o pristupanju Europskoj uniji, Bebić je kazao da će se do tada situacija smiriti. Do izbora je još šest do sedam mjeseci. Sada smo emotivno raspoloženi, što bi utjecalo na izbore i referendum, no do njih će se situacija smiriti i rezultati će biti drugačiji - istaknuo je. (Hina)

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox