Bianca Matković: Stranačku blagajnu vodilo Tajništvo, a žene HDZ-a birale kostime

Bivša državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova Bianca Matković opovrgnula je izjave Ivana Jarnjaka da je Predsjedništvo HDZ-a donosilo sve odluke o financijama stranke. Ona tvrdi da su financije vodili Jarnjak, Vukelić, Barišić i Branka Pavošević, piše Jutarnji list.

Ne znam jesu li donacije, uplaćivane uglavnom u gotovini, polagane na račun stranke. Međutim, napominjem da je sve u vezi s donacijama i financijama vodilo Glavno tajništvo stranke. Dakle, osobe koje su bile zadužene za novac su Branko Vukelić, kao glavni tajnik, Vlaimir Kurečić kao zamjenik i Branka Pavošević, zatim Mladen Barišić kao glavni rizničar, kasniji tajnik Ivan Jarnjak te njegovi zamjenici Josip Šarić i Marica Glavaš, izjasnila se o sumnjivom financiranju Bianca.

Na pitanje je li i ona dobivala naknadu iz crnih fondova, bivša Sanaderova suradnica odbila je odgovoriti jer su je upozorili da bi tim odgovorom mogla sebe izložiti kaznenom progonu.

Bianca određivala modnu pistu HDZ-a

Ratko Maček, bivši glasnogovornik Vlade, otkrio je kako je od 2003. do 2008. bilo normalno da se za važnije osobe u stranci i Vladi kupuje odjeća. Tako su u sjedište HDZ-a jednom mjesečno dolazila dvojica talijanskih dizajnera koji su za Sanadera krojili odijela marke Brioni, prepričava Maček.

Troškove za potrebe mode plaćao je Barišić, a kome će se kupiti odjeća, odlučivala je, tvrdi Maček, Bianca Matković koja je za sebe birala samo najbolje – kostime u Heruc Galeriji, Linei i Koteksu.

Matković je priznala da su ''one, žene HDZ-a'' imale pravo na dva kostima godišnje koje su morale odabrati u robnoj kući Siscia, ali kako ne zna tko je plaćao kostime, a pretpostavlja da su plaćeni s računa stranke.  (jh)

 

 

 

Izvor: Jutarnji list, 16. rujna 2011.
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox