Birokracija na Zavodu za zapošljavanje: Uveli radno vrijeme za poslodavce

Kome je lakše, poslodavcima koji traže radnike ili osobama koje traže posao? Uzevši u obzir da je na Zavodu za zapošljavanje oko 336 tisuća ljudi, odgovor izgleda jednostavan. No, ne ako poslodavac nudi posao u krivo vrijeme, piše Večernji list.

Naime, na burzi imaju vrijeme predviđeno za primanje poslodavaca. U krivo vrijeme je došla i obrtnica Snježana Zlodi iz Samobora, koja je u tamošnju ispostavu Zavoda došla oko 11 sati predati oglas da traži radnicu. No, dobila je odgovor da oglas može predati od 13 do 15 sati.

Izišla sam s posla da predam oglas i ostala šokirana. Zar je moguće da je bitno, kad imao toliko nezaposlenih, kad se dolazi predati molba da se traži radnik, pita se ova obrtnica.  Kaže kako je pisala Ministarstvu gospodarstva i udruzi poslodavaca i požalila se na takvo radno vrijeme, no odgovor još nije dobila. Na kraju je našla radnicu, ali ne preko Zavoda. U samoborskoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje potvrdili su da je vrijeme za poslodavce od 13 do 15 sati, no kako su fleksibilni ako netko dođe izvan toga vremena. Poslodavci mogu izbjeći gužve tako da oglas predaju elektroničkom poštom, faksom i telefonski, a radno vrijeme za poslodavce ograničeno je i u Zagrebu, rekla je Romana Horvat, zaposlena u samoborskoj područnoj službi Zavoda za zapošljavanje.

U Zavodu za zapošljavanje u Zagrebu potvrdili su kako je radno vrijeme za poslodavce od 8 do 13 sati. (jk)

 

 

Izvor: Večernji list, 16. ožujka 2011.
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox