Bivše radnice Kamenskog kao wellness maserke

Devet bivših radnica Kamenskog dobilo je danas diplome o prekvalifikaciji u wellness maserke, što su im omogućili Wellness i fitness udruga Hrvatske, wellness učilište Vimal i Zagrebački velesajam.

Diplome bi im trebale pomoći da lakše pronađu posao nego da su ostale u tekstilnoj industriji jer se odsad mogu zaposliti u nekom od wellness, fitness ili beauty centara, te u salonima za masažu. Novopečene maserke odlučile su se za daljnje školovanje kako bi stekle diplome wellness terapeutkinja, a njihovi dosadašnji sponzori omogućit će im najesen ostvarenje i te želje, rekao je predsjednik Wellness udruge Hrvatske Marko Jurakić.

Zanimanje wellness maserke priznaje Ministarstvo znanosti, prosvjete i športa, te će biti upisano u njihove radne knjižice. Po riječima radnica, koje su tijekom nastave obišle nekoliko wellness centara, s tim se zaposlenjem može zaraditi 3000 do 3500 kuna mjesečno, koliko su otprilike zarađivale i u Kamenskom. Što se tiče potraživanja od bivšeg poduzeća, radnice su nakon pokretanja stečaja dobile zakonski minimum od polovice otpremnine i tri minimalne plaće a za ostalo moraju čekati završetak stečajnog postupka. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox