Bivši član NO Podravke: Ne znam ništa o neprijateljskom preuzimanju

Bivši član nadzornog odbora Podravke Damir Kovačić posvjedočio je  na zagrebačkom Županijskom sudu da se za njegova mandata nije raspravljalo o mogućnosti neprijateljskog preuzimanja koprivničke prehrambene tvrtke.

Optužene u aferi Spice tereti se da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom. No, optužbe da su tvrtku pritom oštetili za više od 400 milijuna kuna optuženi odbacuju uz tvrdnju da su Podravku branili od neprijateljskog preuzimanja.

Kovačić je kao član HSS-a u NO Podravke bio od druge polovice 2008. do kraja 2009. kada je podnio ostavku.

Kazao je da na sjednicama NO nije bilo govora o mogućnosti neprijateljskog preuzimanja.

U moje vrijeme o tome se nije govorilo, rekao je, a po onome što je tada pročitao u novinama čini mu se kako je o neprijateljskom preuzimanju bilo riječi ranije.

Iako je u NO ušao kao član HSS-a Kovačić tvrdi da od te stranke nikada nije dobivao smjernice ili naputke, osim što je HSS ustrajao da se i kroz Podravku kao jednu od najjačih prehrambenih tvrtki ostvari dio HSS-ovog projekta "Preporod hrvatskog sela".

Na pitanje obrane kako ga je HSS postavio za člana NO, iako ta stranka nije imala niti jednu dionicu Podravke, Kovačić je rekao da je praksa političkih imenovanja bila uobičajena u svim državnim tvrtkama ili onima gdje su udio imali državni fondovi.

Rekao je da se na sjednicama NO raspravljalo o odnosu koprivničke tvrtke sa splitskim poduzećem SMS jer se pojavio problem oko naplate Podravkina kredita SMS-u.

Iz NO Podravke Kovačić je otišao jer nije prošao njegov prijedlog da se nakon izbijanja afere Spice napravi revizija i organizira izvanredna skupština na kojoj bi se izabrala nova uprava. (Hina/jh)

 

 

 

 

 

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox