Bivši radnici Đakovštine prekinuli prosvjed i uklonili šator

Bivši radnici Đakovštine su nakon posjeta premijerke Jadranke Kosor, koja im je obećala punu isplatu njihovih potraživanja, prekinuli prosvjed koji su započeli prošli utorak, a poslijepodne su demontirali šator, nazvan "Vladin logor" koji je bio ograđen bodljikavom žicom.

 

Bivši radnici Đakovštine su proteklih 11 dana prosvjedovali pred ulazom u bivšu tvrtku tražeći isplatu 26 milijuna kuna otpremnina. Prosvjednike je danas prije podne posjetila predsjednica Vlade Jadranka Kosor i izvijestila ih je da je rješenje za njih pronađeno i da će im otpremnine biti isplaćene iz proračunske pričuve.

Vlada će u utorak održati sjednicu na kojoj će donijeti odluku o isplati vaših potraživanja na način da preuzme vjerovnički odnos radnika u stečaju Đakovštine, a radnicima ćemo novac isplatiti iz proračunske rezerve. Bit će to više od 26 milijuna kuna jer govorimo o neto i bruto iznosima - istaknula je tom prigodom premijerka.

Nakon premijerkina odlaska, prosvjednici su, iako je dio njih prvotno negodovao i bio za nastavak prosvjeda sve dok im novac ne počne sjedati na račune, odlučili prekinuti prosvjed, a poslijepodne je maknut i šator. (Hina)

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox