Bjelovarski branitelji dobili 38 novih stanova

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor danas je na prigodnoj svečanosti u Bjelovaru uručila ključeve 38 novih stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih branitelja iz Domovinskog rata.

 

Zahvalivši svima koji su radili na tom projektu vrijednom gotovo 14 milijuna kuna, rekla je kako su tri stana za obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, a ostalo su stanovi namijenjeni invalidima Domovinskoga rata. Podsjetila je da su se dvije zgrade s 38 stanova počele graditi prošle godine u ožujku te da su radovi dovršeni u roku.

Premijerka je istaknula kako su prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i branitelji najzaslužniji što imamo državu. Zaslužni su i što smo upravo završili pregovore o pristupanju EU i da postajemo ponosna članica Europske unije. Bez njihove potpore to ne bi uspjeli, i zato im hvala, kazala je premijerka, dodavši kako stalno treba voditi računa o dostojanstvu branitelja. Izrazila je nadu da će Sabor sutra poduprijeti prijedlog hrvatskih branitelja da Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji postane Ustavni zakon, i tako dobije jaču snagu. Time ćemo, kazala je iskazati i stvarno poštovanje prema hrvatskim braniteljima.

Podsjetila je da su se bez obzira na tešku gospodarsku situaciju projekti prema braniteljima provodili, da su u potpunosti riješena stambena pitanja za 492 sto postotna ratna vojna invalida, da se nastavljaju projekti zapošljavanja i stambenog zbrinjavanja ostalih kategorija branitelja.

Poticaji za poduzetničke zone

Bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec kazao je da je grad darovao zemljište veličine 3.831 četvorni metar, a u realizaciji projekta sudjelovao je s dva milijuna i 800 tisuća kuna. Osim predsjednice vlade, na svečanosti su bili i ministri Đuro Popijač, Branko Bačić i Tomislav Ivić te saborske zastupnice Đurđa Adlešič i Karmela Caparin.

Nakon dodjele ključeva stanova, premijerka je bila na potpisivanju ugovora o dodjeli poticajnih, namjenskih i bespovratnih financijskih sredstava po projektu izgradnje poduzetničkih zona za 2011. godinu za općine Veliku Pisanicu, Severin, Veliki Grđevac, Šandrovac i za grad Bjelovar.

Ugovore je u Županijskoj obrtničkoj komori potpisao ministar gospodarstva Đuro Popijač s gradonačelnikom Bjelovara Antunom Korušecom te s četiri načelnika općina. Grad Bjelovar je tako za izgradnju infrastrukture u dvjema poslovnim zonama - Jug i Borik-Lepirac dobio milijun i 900 tisuća kuna. Općina Severin dobila je 500 tisuća kuna, općina Šandrovac 400 tisuća kuna, a Velika Pisanica i Veliki Grđevac po 300 tisuća kuna. (Hina/MJ)

 

Foto: www.vlada.hr

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox