Boeing dobio rekordnu narudžbu od 22,4 milijarde dolara

Američki proizvođač zrakoplova Boeing izvijestio je da je osigurao najveću narudžbu za gradnju komercijalnih zrakoplova u svojoj povijesti, sklopivši s indonezijskim prijevoznikom Lion Airom posao vrijedan 22,4 milijarde dolara.

Iz Boeinga su priopćili da je Lion Air, najveći indonezijski avioprijevoznik po broju putnika, naručio 230 zrakoplova, uključujući 201 zrakoplov tipa 737 MAX i 29 zrakoplova nove generacije modela 737-900 ER. Tako je jedan od najvećih proizvođača aviona na svijetu još jednom potvrdio vrijednost svojih zrakoplova. 

Lion Air će također pribaviti prava na kupnju dodatnih 150 Boeingovih zrakoplova, navedeno je u priopćenju, objavljenom tijekom Singapurskog sajma zrakoplovstva. Indonezijski prijevoznik najavio je posebno veliku narudžbu u studenom prošle godine, za vrijeme posjeta američkog predsjednika Baracka Obame azijsko-pacifičkoj regiji.

Europski proizvođač zrakoplova Airbus optužio je Sjedinjene Države da se služe političkim pritiskom kako bi Boeing dobio posao. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox