Booking.com najavio 2,6 milijuna € novčane potpore održivom smještaju u 2020. godini

Danas se otvaraju prijave za četvrti godišnji program Booking Booster kojim se nastoji ubrzati razvoj održivih rješenja za turistički sektor na globalnoj razini


Booking.com, jedna od vodećih online tvrtki u svijetu na području putovanja čija je misija olakšati svima da istraže svijet, danas je najavio da otvara prijave za svoj program Booking Booster za 2020. s ciljem pružanja potpore razvoju rješenja na području održivih putovanja. Nakon uspjeha prethodnih triju godina, četvrto izdanje programa 2020. godine bit će usredotočeno isključivo na temu održivog smještaja. Booking Booster za 2020. godinu izravno će spojiti startup tvrtke, društvene poduzetnike, neprofitne organizacije i smještaje svih vrsta kako bi istražili održivija rješenja. Programom za 2020. godinu sudionici s inovativnim proizvodima i uslugama, uključujući i same objekte, imat će priliku dobiti novčanu potporu iz fonda tvrtke koji iznosi 2,6 milijuna €.

Usredotočenost na smještaj u programu Booking Booster za 2020. godinu počiva na istraživanju Booking.com-a, kojim se pokazalo da 82% Booking.com-ovih smještajnih partnera želi surađivati na održivosti* te da 87% putnika iz cijelog svijeta smatra da je bitno uzeti u obzir održive objekte pri putovanju**. Program Booking Booster za 2020. godinu osmišljen je kako bi se smještajne partnere podržalo u nastojanju da nadvladaju prepreke i učine svoje objekte i poslovanje održivijima. Program će se sastojati od dva povezana desetodnevna ciklusa koji će biti isključivo usredotočeni na održivi smještaj. Jedan od ciklusa održat će se u svibnju, za organizacije s inovativnim proizvodima i uslugama, a drugi će se održati u rujnu za same objekte, uključujući one koji su tek na početku svog putovanja k održivosti. U finalu Booking Booster programa sudionici iz oba ciklusa u rujnu će na pozornici održati prezentacije kako bi osigurali novčanu potporu iz fonda koji iznosi 2,6 milijuna €.

Oba ciklusa programa Booking Booster za 2020. godinu sastojat će se od niza interaktivnih radionica i sastanaka s mentorima. Sudionike će se podijeliti u parove te će im se dodijeliti mentori iz Booking.com-a koji će ih voditi i podupirati. Bez obzira na potencijalna dobivena novčana sredstva, mentori će i nakon završetka programa nastaviti pružati podršku sudionicima te ih spajati s mnoštvom drugih Booking.com-ovih stručnjaka kako bi im se pomoglo.

Rob Ransom, potpredsjednik Odjela za strateški i korporativni razvoj u Booking.com-u, izjavio je: “Veselimo se što ćemo programom Booking Booster za 2020. godinu podržati inovativna rješenja koja našim smještajnim partnerima pomažu u uvođenju održivijih praksi. Nije bitno samo što naši gosti žele, nego i što naši partneri žele.” “Spajanje proizvoda i usluga koje razvijaju startup tvrtke i organizacije iz cijelog svijeta kao i praktične studije slučaja vodećih održivih objekata ubrzat će naša zajednička nastojanja da svaki boravak učinimo održivim.”

Zajedno s drugim javnim inicijativama kao što je Travalyst, program Booking Booster stoji rame uz rame Booking.com-ovu internom volonterskom programu u sklopu kojeg zaposlenici već dugo surađuju s lokalnim organizacijama na projektima kojima se doprinosi unapređenju odredišta diljem svijeta. Ove inicijative čine i šire Booking.com-ovo nastojanje da se ostvari pozitivan učinak na turistički sektor na globalnoj razini.

Startup tvrtke, društveni poduzetnici, neprofitne organizacije i održivi smještaji iz cijelog svijeta, uključujući prethodne sudionike programa Booking Booster, pozvani su prijaviti se za odgovarajući ciklus programa Booking Booster za 2020., i to već od danas (28. siječnja 2020.). Svi zainteresirani mogu posjetiti internetsku stranicu programa Booking Booster za sve informacije i dodatne detalje, uključujući rokove prijava. (A.Č/PS)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox