Bosanski milijarder kupuje Hypo

Austrijski dnevni list Österreich u petak na naslovnici piše kako Ivan Žilić, bosanski milijarder koji trenutačno živi u Luxemburgu želi preuzeti posrnulu Hypo banku u austrijskom državnom vlasništvu i sve njene dugove ukoliko od Austrije dobije tri milijarde eura, piše Večernji.hr. Vijest o bombastičnoj ponudi prenijeli su i gotovo svi austrijski elektronski mediji, prenoseći potvrdu austrijskog Ministarstva financija o pristigloj ponudi.

"Uvijek iznova dobivamo takve vrste ponuda. Ozbiljnost i provedivost svake odluke ponaosob provjeravamo", pojasnio je austrijski potkancelar i ministar financija Michael Spindelegger dodavši kako će i navedena ponuda biti provjerena.

Prema izjavama iz Ministarstva financija trenutačno su sve aktivnosti usredotočene na prodaju mreže poslovnica Hypo Alpe Adria grupe u jugoistočnoj Europi, a što je predviđeno obvezujućom odlukom EU-a o odobrenju financijske pomoći posrnuloj i u međuvremenu nacionaliziranoj banci. Žilićev zastupnik Hubertus Maximilian Prinz Hohenlohe-Langeburg rekao je za list Österreich da je ponuda njegovog klijenta "posve ozbiljna" i da bi Žilić Hypo "privatno kupio i osobnom imovinom jamčio" kupnju. PS/S.P.

Izvor: Večernji.hr

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox