Braniteljski prosvjed u Zagrebu dan nakon presude generalima

Inicijativa Akcija za bolju Hrvatsku (ABH) i Udruga hrvatskih branitelja 1990-1996 iz Domovinskog rata će 16. travnja, dan nakon najavljene haške presude hrvatskim generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića organizirati prosvjed u znak potpore svim, kako navode u priopćenju, kriminaliziranim, pritvorenim i osuđenim hrvatskim braniteljima ma gdje bili.

Duboko smo svjesni da će glavni emotivni naboj na ovom skupu ovisiti o konkretnoj presudi našim ratnim zapovjednicima Gotovini, Markaču i Čermaku, no svjesni smo i povijesnog značenja te prvostupanjske presude i slijedom toga, kao nacionalno svjesni i odgovorni pripadnici hrvatskog naroda, preuzimamo odgovornost za održavanje ovog mirnog i dostojanstvenog javnog skupa - stoji u priopćenju koje, u ime organizatora prosvjeda, potpisuje Željko Sačić. Građane poziva da se odazovu prosvjedu u što većem broju i tako javno iskažu svoja stajališta - o progonu hrvatskih branitelja u proteklih petnaestak godina.

Nemojte nasjedati na priče koje će plasirati vladajući i neki drugi, u stilu 'pa je li to pametno, mudro i štetno' i tome slično... jer smo svi već siti tih priča, kojih smo se naslušali proteklih godina napretek. Istodobno smo tonuli sve dublje i sve više bili svjedoci razaranja svih vrednota našeg Domovinskog obrambenog rata i marginaliziranja te kriminaliziranja naših branitelja i osloboditelja - stoji u priopćenju. Branitelje se poziva da podignu glave, sjete se dana ponosa i slave, obuku dijelove ratnih odora te ponesu ratne barjake i dođu - tamo gdje vam je tog dana rezervirano mjesto uz vaše suborce, na Trg bana Josipa Jelačića u 12 sati, sve ostalo će biti povijest. U priopćenju se napominje da je održavanje javnog prosvjeda danas prijavljeno zagrebačkoj policiji. (Hina/mš)

 

 

 

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox