Britanski državni ministar za Europu i američki kontinent te veleposlanik u Hrvatskoj posjetili Infobipov kampus u Zagrebu

Britanski državni ministar za Europu i američki kontinent James Cleverly i britanski veleposlanik u Hrvatskoj Simon Thomas posjetili su Infobipov zagrebački kampus Alpha Centauri. Kroz nedavno otvorene prostore proveli su ih suosnivač i glavni izvršni direktor Silvio Kutić, član Uprave za razvoj poslovanja Ivan Ostojić te Infobipov direktor za startup ekosustav Nikola Pavešić.


Tijekom posjeta britanska delegacija i predstavnici Infobipa razgovarali su o prisutnosti globalne komunikacijske platforme iz Hrvatske u Ujedinjenom Kraljevstvu. Infobip na britanskom tržištu broji gotovo 400 klijenata, a svoje poslovanje razvija iz dva londonska ureda u kojima broji nešto više od stotinu zaposlenika. Na samom sastanku je naglasak stavljen na potencijale korištenja Infobipovih rješenja u javnom sektoru.

Zaista je sjajno vidjeti kako je Infobip, jednom mali startup, izrastao u jednoroga, i kako širi svoj otisak u Velikoj Britaniji“, rekao je ministar Cleverly. „Upravo je spajanje britanskih i hrvatskih tech i biznis stručnosti jedan od pokazatelja jakih veza naših dviju zemalja.

Velika Britanija poznata je po brojnim uspješnim kompanijama te je danas dom za 100 tvrtki jednoroga. Zahvaljujući razvijenom sustavu inovacija brojne kompanije odabiru ih za obavljanje poslovanja, a poznati su i po velikom bazenu talenata. Naime, čak četiri od 10 najboljih sveučilišta na svijetu nalaze se upravo u Velikoj Britaniji.

Čast nam je što je naš novi kampus posjetila britanska delegacija na čelu ministrom Cleveryjem i veleposlanikom Thomasom. U Velikoj Britaniji prisutni smo od 2012. Do danas, desetak godina kasnije, ostavili smo značajan trag. Osim velikog broja klijenata, partneriramo i sa devet globalnih tehnoloških kompanija, a britanski startupi prisutni su i u našem Startup Tribe programu. Vidimo velik prostor za nastavak našeg rasta tamo, dodao je Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

Infobip je svoj zagrebački kampus Alpha Centauri javnosti predstavio početkom travnja, dok stručnjaci u njihovom najvećem inovacijskom centru na svijetu rade na daljnjem razvoju komunikacijske cloud platforme. Domaća tvrtka nastavlja rasti i razvijati svoje poslovanje, a njihovu lidersku poziciju u CPaaS segmentu nedavno je u svojem izvješću potvrdila i analitička i konzultantska kuća specijalizirana za medije, tehnološku i telekomunikacijsku industriju Omdia. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox