Broker pijan kupovao naftu i podigao joj cijenu na rekord

Za brokere iz londonskog Cityja nije pretjerano neobično da poslije pijane noći u gradu baš i ne znaju na šta su potrošili novac, NO Steve Perkins (34), dugogodišnji broker kompanije PVM oil futures, imao je puno većih problema od mamurluka i potrošenih funti, piše piše britanski "Telegraph".

Naime, Perkinsa je 30. lipnja prošle godine pozvao administrativni službenik njegove kompanije, koji je želio znati na što je potrošio 520 milijuna dolara kompanijskog novca i zbog čega je u gluho doba noći, preko laptopa iz svoje kuće, kupio sedam milijuna barela sirove nafte.

Detalji ovog bizarnog incidenta počeli su „isplivavati“ tek sada, nakon istrage Službe za financijsku kontrolu.

Naime, do 10 sati sljedećeg jutra ispostavilo se da je Perkins kupovinom u pijanom stanju podigao svjetsku cijenu nafte na najvišu razinu u proteklih osam mjeseci, što inače mogu izazvati samo događaji od geopolitičkog značaja.

Do trenutka kada je kompanija PVM vidjela da je kupovina bila neovlaštena i počela korigirati štetu, već se nagomilao gubitak u iznosu ukupnog godišnjeg prihoda kompanije.

Perkins je otpušten, a u istrazi je priznao da se djelomično sjeća događaja i da je to učinio pod teškim utjecajem alkohola. (jk)

 

 

Izvor: www.seebiz.eu
Foto: Ilustracija 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox