Čačić: Ili ćemo dobiti izbore ili si vadite kola iz blata sami

Čelnici Kukuriku koalicije Zoran Milanović, Radimir Čačić, Ivan Jakovčić i Silvano Hrelja na središnjem trgu u Koprivnici predstavili su svoj program i kandidate za Sabor II. izborne jedinice.

Zoran Milanović je istaknuo da je u Hrvatskoj ljudima ubijena vjera u sustav, institucije i u politiku kao pristojan posao. Mi želimo vratiti tu vjeru, ne zato što smo političari, nego zbog ove male, lijepe, sjajne zemlje koja ima potencijal, koji ne smijemo zapustiti i uništiti, poručio je Milanović te naveo Europsku uniju kao sredstvo pomoću koje će Hrvatska postati čvrsta, bogata i istinski neovisna mala zemlja.

Po njemu središnja točka ovih izbora je i gospodarski program, odnosno gradnja novih elektrana, moderna željeznica od Rijeke do Koprivnice, izgradnja infrastrukture i otvaranje radnih mjesta. Ali ispred svega, poručio je, jest borba za dobru ljudsku vjeru. Radimir Čačić  rekao je da za Kukuriku koaliciju treba glasati jer nema drugog izbora, te da tijekom osam godina sadašnje vlasti "nismo raspamećeni njihovim rezultatima".

Svi u ovoj zemlji znaju da HDZ pobijediti neće i ne može, jer čak i oni koji su ponekad ili često za njih davali glas, danas zbog sebe i svoje djece oklijevaju ili ga neće dati, rekao je Čačić, poručivši : Ili ćemo dobiti izbore ili si vadite kola iz blata sami. Glasajte kako hoćete, a zdrava pamet vam kaže kako glasati.

Autocesta Zagreb - Koprivnica 

Silvano Hrelja je kritizirao dosadašnji odnos prema umirovljenicima i onima koji će to postati, rekavši da nisu ljudi zbog mirovinskog osiguranja, nego je mirovinsko osiguranje zbog ljudi, te da onima koji u dvije godine ne nađu posao, a imaju dvije do tri godine do pune mirovine, treba omogućiti odlazak u mirovinu bez penalizacije, bez kažnjavanja. Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić i koordinator za II. izbornu jedinicu uz ostalo je rekao da ako dođu na vlast da će izgraditi autoput od Zagreba do Koprivnice, sagraditi i drugi željeznički kolosijek od Rijeke preko Koprivnice do granice s Mađarskom, a založio se i za udvostručenje sredstava kojim će raspolagati lokalna samouprava. (Hina/HT)

 

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox