Čačić: Neće biti lako izvući zemlju iz krize

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio je da Hrvatska ima dobru i realnu perspektivu realizirati brojne projekte, ali je naglasio kako neće biti ni lak ni jednostavan zadatak izvući zemlju iz krize.

Svi veliki projekti traže razdoblje potrebno za pripremu i realizaciju a u međuvremenu moramo držati glavu nad vodom, poručio je Čačić na druženju s HNS-ovim dužnosnicima u budućoj vladi. Izvući zemlju iz krize neće biti ni lak ni jednostavan zadatak i moramo dokazati da smo to u stanju, istaknuo je Čačić. Da je dobro, ne bi nas izabrali, rekao je Čačić, dodavši kako je Hrvatska naučena na previše nerada i neorganiziranosti i "previše toga što nije jamstvo njezine budućnosti". Dalje tako više ne ide, kategoričan je Čačić.

U vezi najave guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da u državnom proračunu treba uštedjeti devet milijardi kuna, Čačić je rekao da taj novac treba najprije zaraditi.

Potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić kazala je kako buduću vladu očekuje velik i složen posao. Nadam se da ćemo imati snage, sposobnosti i hrabrosti odraditi posao za koji smo izabrani i da ćemo u tome uspjeti, u suprotnom to bi bilo jako loše za Hrvatsku, rekla je Pusić. Naglasila je da će u pomak na bolje uložiti sve svoje snage i sposobnosti. Po njezinim riječima, moto dosadašnje vlasti bio je "što ja mogu biti", a nove "što mogu učiniti". (Hina/HT)

 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox