Čelnik kompanije Herbalife Nutrition Goran Nikolić imenovan novim predsjednikom Hrvatske udruge direktne prodaje

Goran Nikolić, Generalni Direktor kompanije Herbalife Nutrition za Jugoistočnu Europu, imenovan je predsjednikom Hrvatske udruge direktne prodaje (HUDP) - nacionalnog trgovačkog udruženja vodećih tvrtki koje proizvode i prodaju robu i usluge izravno kupcima.


HUDP je osnovan 2006. godine kao neprofitna organizacija, a trenutne su članice četiri tvrtke - Amway, Herbalife Nutrition, Neolife i Oriflame. Samo prošle godine od direktne prodaje u Hrvatskoj je ostvaren prihod od 120 milijuna kuna, od čega otprilike 50 posto pokrivaju članice HUDP-a, koje su ostvarile ukupan prihod od otprilike 60 milijuna kuna. Prema HUDP-ovim prodajnim rezultatima za proteklu godinu, 15 posto čine kozmetički i proizvodi za osobnu njegu, 70 posto tzv. wellness proizvodi, 3 posto kućne potrepštine, a ostatak čine knjige, dječje igračke, uredski te audiovizualni materijal i dr.

HUDP je član svjetske Federacije Udruga direktne prodaje - World Federation of Direct Selling Associations (WFDSA), kao i Europske Udruge za direktnu prodaju - European Direct Selling Association (SELDIA). Novi predsjednik udruge sa sobom donosi veliko međunarodno poslovno iskustvo iz kompanije Nestlé, gdje je obnašao nekoliko strateških pozicija u području prodaje i trade marketinga. 

"Aktivno promičemo zaštitu uzajamnih interesa naše industrije te promociju zajedničkih ciljeva, ekonomske i potrošačke prednosti direktne prodaje. S ponosom ističem da smo značajan čimbenik trgovine na hrvatskom tržištu, a od prvog dana njegujemo najviše etičke standarde poslovanja u skladu s Europskim Kodeksom ponašanja, koji se redovito ažuriraju kako bi održavali evoluciju na tržištu i pratili promjene navika potrošača. Primjerice, EU kodeks ponašanja nedavno je modificiran te donosi odredbe koje čak i nadilaze neke od EU zakona o zaštiti potrošača" - izjavio je Goran Nikolić.

PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox