Cemexu nagrada za odgovorno upravljanje zaposlenicima

CEMEX Hrvatska sedmu godinu za redom potvrđuje da upravlja zaposlenicima u skladu s najvišim svjetskim praksama te je stoga i ove godine nagrađen certifikatom Poslodavac Partner. Priznanje je Ivanu Bartuloviću, direktoru Sektora ljudskih resursa tvrtke CEMEX Hrvatska uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO.

CEMEX Hrvatska se ističe među tvrtkama dobitnicima certifikata Poslodavac Partner po svom strateškom upravljanju zaposlenicima, društveno odgovornom poslovanju u svim segmentima – prema okolišu, zajednici i zaposlenicima te promoviranju otvorene komunikacije i integriteta svih zaposlenika. Veliku pozornost pridaju sigurnosti i zaštiti zdravlja zaposlenika te imaju brojne programe namijenjene ranom prepoznavanju potencijalne opasnosti. Visoke standarde odgovornog upravljanja zaposlenicima u CEMEX-u su primjenjivali i u vrijeme restrukturiranja. Integritet i transparentnost u komunikaciji se njeguju osobito u teškim vremenima zahvaljujući čemu je CEMEX uspio zadržati povjerenje svojih zaposlenika tijekom i nakon restrukturiranja. Odgovornim upravljanjem  CEMEX je uspio prebroditi krizu i ove godine ponovno zapošljava nove zaposlenike.

„Izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima preduvjet je i temeljni izvor konkurentske prednosti tvrtki u današnjem poslovnom svijetu. Vodstvo vlastitim primjerom, koje potičemo kroz našu organizacijsku kulturu, osigurava našim zaposlenicima izvrsne uvjete rada, zavidne razine očuvanja zdravlja te konstantne prilike za profesionalni razvoj, kriznim vremenima unatoč! Certifikat Poslodavac  Partner potvrda je naše izvrsnosti u upravljanju procesima vezanim uz ljudske resurse, ali i putokaz koji nas usmjerava kako se i dalje penjati na ljestvici izvrsnosti. Posebno me veseli da smo i u vremenima najteže gospodarske krize, koja je potresla našu industriju, uspjeli biti oni koji podižu standarde unaprijedivši našu ukupnu ocjenu u usporedbi sa 2007. godinom za čak 10%,“ dodao je Ivan Bartulović, CEMEX-ov direktor Sektora ljudskih resursa.

Projekt podržavaju portal MojPosao kao generalni pokrovitelj i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Trenutačno je 21 kompanija dobitnice certifikata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini: Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Henkel Croatia, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA - Industrija nafte, Jadran-galenski laboratorij,JT International Zagreb,  JT International predstavništvo u Bosni i Hercegovini, Kozmo, Lidl Hrvatska, Pliva Hrvatska, Printec Croatia, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox