Chavez: SAD nam izaziva rak

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez izrazio je sumnju u postojanje američke "tehnologije" za "izazivanje raka", dan nakon informacije da argentinska predsjednica Cristina Kirchner boluje od te bolesti, kao i više njezinih kolega na kontinentu.

"Ne bi bilo ništa čudno da su izumili tehnologiju za izazivanje raka a da nitko za to nije znao!", istaknuo je Chavez govoreći o Sjedinjenim Državama koje su često na meti njegove kritike, a ponekad i verbalnih ispada.

Chavez koji tvrdi da se oporavio od tumora u području zdjelice koji mu je odstranjen u lipnju, rekao je da ne želi "iznositi preuranjene optužbe", ali je istaknuo da je riječ o "neobičnom" nizu rakova čije su žrtve južnoamerički predsjednici i bivši predsjednici od 2009.

Crni niz

Argentinska predsjednica je u utorak tako postala peti predsjednik ili bivši predsjednik neke južnoameričke države koji je zadnjih godina obolio od raka, nakon Brazilaca Luiza Inacia Lule da Silve i Dilme Roussef, Paragvajca Fernanda Luga i Venezuelca Huga Chaveza. Taj crni niz je "jako teško protumačiti", dodao je čelnik latinoameričke radikalne ljevice u govoru koji su prenosili državni mediji.To je čudno, jako čudno, istaknuo je, dodavši da će se tajna te bolesti možda "otkriti za 50 godina".

Podsjetimo, argentinsko predsjedništvo priopćilo je da Cristina Kirchner boluje od raka štitne žlijezde koji joj je dijagnosticiran 22. prosinca na redovnoj kontroli. Kirchner se treba operirati već 4. siječnja. (Hina/jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox