Cijena rada stranki za tri mjeseca je 14,7 milijuna kuna

Za rad parlamentarnih političkih stranaka, nezavisnih zastupnika i zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru bit će osigurano 14,75 milijuna kuna u prvom tromjesečju ove godine, odlučio je saborski Odbor za Ustav, poslovnik i propise.

Po odluci o privremenom raspoređivanju sredstava, SDP će za 42 zastupnika i 19 zastupnica dobiti nešto više od šest milijuna kuna, a HDZ za 37 zastupnika i osam zastupnica 4,37 milijuna. Slijedi Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati, koja će za 10 zastupnika i tri zastupnice dobiti 1,27 milijuna kuna.

Upola manje dobit će HDSSB za šest zastupnika i to nešto više od 573 tisuće kuna, a Hrvatski laburisti-Stranka rada, koji među šestero zastupnika imaju i jednu ženu, dobit će 582 tisuće kuna. Za svakog izabranog zastupnika podzastupljenog spola stranci pripada pravo na naknadu u visini od 10 posto iznosa predviđenog za svakog zastupnika.

Istarski demokratski sabor, IDS i Samostalna demokratska srpska stranka SDSS, svaka s trojicom zastupnika dobit će po 286,6 tisuća kuna, a Hrvatska stranka umirovljenika HSU s troje zastupnika 296 tisuća kuna. Hrvatska građanska stranka HGS za zastupnika i zastupnicu dobit će oko 200 tisuća kuna. Ruža Tomašić iz Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića dobit će oko 105 tisuća kuna, a po 95,5 tisuća kuna dobit će zastupnici HSS-a, Bošnjačke demokratske stranke te dvojica nezavisnih zastupnika i četvorica zastupnika nacionalnih manjina. (Hina/HT)

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox