Cijene poslovnih prostora u Zagrebu poskupljuju 300 posto

Uskoro bi poskupljenje cijena u Zagrebu mogle osjetiti udruge, umjetničke organizacije i političke stranke jer sprema se poskupljenje cijena najma poslovnih prostora, piše Večernji list.

Cijena zakupa poslovnih prostora u središtu Zagreba poskupjet će vrtoglavih 300 posto. Odlučili smo poskupiti cijenu prostora jer je do sada bila besramno mala. U krizi i recesiji svi trebaju preuzeti svoj dio tereta. Već vidim naslov, ali pričekajmo, pa ćemo vidjeti. Nitko neće izaći iz prostora, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Donio je odluku da će poslovni prostori u prvoj zoni, od Frankopanske do Kaptola i od Vlaške do Glavnog kolodvora poskupjeti sa sedam na 20 kuna po četvornom metru. U drugoj zoni cijena također raste, sa pet na 15 kuna. Treća zona poskupjeti će za šest kuna, sa dosadašnjih četiri na 10 kuna, a četvrta sa tri na šest kuna. Gradonačelnik je naglasio da će unatoč poskupljenju udrugama i dalje sufinancirati najamnine i režije. Poskupljenjem će biti obuhvaćeni poslovni prostori za ateliere, političke stranke, udruge građana, ustanove, zaklade, umjetničke organizacije i vjerske zajednice.

Ali ipak postoje neki izuzetci, pa će se tako cijena najma u prostorima u kojima se obavljaju „tradicijske, a deficitarne djelatnosti“ moći umanjiti za 40 posto. Cijena će se moći umanjiti i za prostore koji se nalaze u dvorištima zgrada i to za 25 posto kao i do sada. (HT)

 

Izvor: Večernji list, 1. veljače 2012.

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox