Cijene stanova u padu, pravo je vrijeme za kupnju

Podaci portala Crozilla.com pokazuju kako su se tražene cijene stanova i u studenom nastavile kretati silaznom putanjom te su bile mnogo niže nego prijašnjih godina.
Na godišnjoj razini cijene stanova pale su za 1,7 posto, a u odnosu na 2009.godinu niže su za 8,3 posto,  te su  7,1 posto niže nego u studenom 2008.godine. U mjesecu studenom, najveća je potražnja bila za stanovima na području Zagreba, te Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

Najveći porast cijena na mjesečnoj razini tijekom studenog  bilježi Dubrovnik u kojem su cijene porasle za 2,1 posto, te su se popele na 3179 eura po metru kvadratnom. Najveći porast cijena na godišnjoj razini bilježi Zadar u kojem su stanovi bili za 3,7 posto skuplji nego lani. Prosječna tražena cijena stana u Zadru tijekom studenog iznosila je 1633 eura po metru kvadratnom. Rijeka je također jedan od gradova koji je u studenom na mjesečnoj razini  zabilježio porast cijena stanova, a on iznosi 1 posto, pa je cijena tamošnjeg metra kvadratnog iznosila 1513 eura. Najveći godišnji pad cijena zabilježen je upravo u Rijeci gdje su cijene stanova bile za 7,6 posto niže nego lani.

Za kvadrat stana u Zagrebu možete kupiti dva u Osijeku

 Prosječna tražena cijena metra kvadratnog stana u Osijeku tijekom studenog iznosila je 969 eura, što znači da tamošnje  tražene cijene bilježe lagani porast od 0,9 posto na mjesečnoj razini, te 1 posto  na godišnjoj razini. No u usporedbi s 2009.godinom, Osijek bilježi najveći pad cijena stanova, a on iznosi čak 18 posto. Cijena metra kvadratnog od 1372 eura Puli je donijela pad od 2 posto na mjesečnoj razini, te 4,3 posto na godišnjoj razini, dok u usporedbi sa studenim 2009.godine pad cijena tamošnjih stanova iznosi 7,5 posto.

Pad cijena u Zagrebu

Zagrebački su stanovi zabilježili pad traženih cijena: 0,06 posto  na mjesečnoj razini, te 2,3 posto na godišnjoj razini , pa je cijena jednog metra kvadratnog iznosila 1782 eura.
Cijene stanova u Splitu su za 0,6 posto pale su na mjesečnoj razini, a cijena jednog metra kvadratnog iznosila je 2126 eura – što je za 2,4 posto više nego lani u istom razdoblju. U odnosu na studeni 2009.godine, tamošnje su cijene za 1,6 posto niže, a u usporedbi s istim mjesecom 2008.godine, niže su čak za 20,8 posto. Tijekom studenog  najtraženiji zagrebački kvartovi, kada je o kupnji stanova riječ, bili su Centar, Trešnjevka i Jarun. (PS/HT)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox