Cjelodnevno parkiranje u centru Zagreba za 10 kuna?

Kako bi popunio veliko parkiralište kod Glavnog kolodvora gradonačelnik Milan Bandić skupštini će predložiti cijenu parkiranja od 10 kuna za cijeli dan.

U lipnju ove godine u centru grada na velikom parkingu kod Glavnog kolodvora uveden je novi model parkiranje nazvan park&ride. Uz parkirališnu kartu po cijeni od 100 kuna mjesečno tako je trebalo kupiti i kartu za javni prijevoz, ali loša popunjenost gradske vlasti natjerala je na promjenu modela. Jer po postojećem u rujnu je prodano tek 49 karata, piše Večernji list

Grad je po prijedlogu gradonačelnika Milana Bandića da parkiranje košta 10 kuna za cijeli dan pokrenuo pregovore sa Zagrebačkim holdingom, a to je potvrdio i direktor podružnice Zagrebački parking Robert Mišeta.

U pregovorima samo s Gradom, imali smo i prvi sastanak i na pragu smo dogovora da cijena parkiranja bude deset kuna dnevno. Razlog je to što ovaj način parkiranja nije prepoznat – komentirao je šef ZG parkinga Robert Mišeta.

Prijedlog gradonačelnika Milana Bandića prvo treba potvrditi Gradska skupština, a hoće li parkiranje u centru grada koštati deset kuna i kada bi nova odluka mogla stupiti na snagu, još uvijek nije poznato. (HT)

 

Foto:Zarko Basic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox