Cjeloživotno učenje više nije samo izbor nego nužnost

Na IEDC – Poslovnoj školi Bled je završen godišnji HR forum, na kojemu je sudjelovalo 80 HR menadžera iz šesnaest zemalja. Glavna tema događaja bila je "Društvo koje se mijenja: Implikacije za HR funkciju".


Govornici na forumu, među kojima je bio i Adam Kotsis, principal u Boston Consulting Group, predstavio je rezultate istraživanja o promjenama na tržištu rada te istaknuo 12 čimbenika koji utječu na poslovanje i na to kako pronaći pravi talenat za to. Trenutačno u Europi zajedno radi 5 generacija koje su vrlo različite u smislu njihovih stavova do promjena, tehnologije i stvari koje ih motiviraju. Da zaista različite generacije mogu surađivati potvrdili su predavači na konferenciji, koji su predstavili dobre prakse, među njima i Klaus Niedl iz austrijske Novomatic i Rob Veersma iz Gazproma International.

Mnogi okrugli stolovi i radionice omogućile su dijalog među gostima konferencije, poduzetnicima, predstavnicima državnih i obrazovnih institucija te su se složili nastaviti provoditi reforme i poboljšanja kao jedinstveni ekosustav. Vrlo važan aspekt predstavila je dr. Alenka Lalić Braček iz IEDC – Poslovne škole Bled, koji kaže da su menadžerske vještine koje  su potrebne kao odgovor na izazove poslovnog svijeta sljedeće: agilnost, upravljanje ljudima, spremnost na promjenu, inovacije i kreativnost, složno rješavanje problema, brzo donošenje odluka, pregovori i prodaja, komunikativnost i timski rad i mentorstvo.

Prof. Danica Purg, dekan IEDC – Poslovne škole Bled i predsjednik CEEMAN-a, kao odgovor na hitnost promjena na području poslovnog obrazovanja predstavila je Manifesto, rad koji nudi kritiku i novu viziju za obrazovanje menadžera u svijetu.

Konferenciju je zaključila dr. Astrid Sheil iz California State University San Bernardino i gostujući profesor na IEDC sa sljedećim mislima: „Izazovi s kojima se suočavamo nisu laki i međusobno prepleteni. Kad rješavamo jedan izazov ne možemo izbjeći rješavanje drugog. Od HR menadžera zahtijeva se da budu u skladu s vremenom i da hrabro javljaju aktualne promjene vodstvu."

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox