Crikvenica: centar zdravstvenog turizma

Stopa rasta zdravstvenog turizma na globalnoj razini raste između 15 i 20% godišnje, a mogao bi postati od strateške važnosti i za hrvatski turizam.

Na netom održanom turističkom forumu Crikvenica: rivijera zdravlja povodom 125 godina crikveničkog turizma moglo se među ostalim čuti o Akcijskom planu razvoja zdravstvenog turizma radi uspostavljanja, projektu dvaju ministarstava radi uspostavljanja sustava minimalnih standarda opremanja, sigurnosti, kvalitete usluga i održivog zelenog poslovanja.

Crikvenica je prepoznata još potkraj 19. stoljeća kao jedna od najkvalitetnijih i potencijalnih zdravstvenih turističkih destinacija, što je dovelo izgradnjom prvog javnog morskog drvenog kupališta do profiliranja Crikvenice kao kupališnog odredišta i destinacije.

No, da bi Crikvenica oživjela kao zdravstveno-turistička destinacija mora se brendirati kao ”rivijera zdravlja” za što treba osmisliti istinitu i ostvarivu priču. Inače, u Strateškom marketinškom planu Kvarnera 2009. – 2013. utvrđeno je da bi destinacijski brend rivijere, Vinodol, trebao počivati na obećanju visoke energije, zdravog, sportskog i mladenačkog duha te činjenici da je Crikvenica povijesno bila inovativna wellness destinacija na Jadranu. (PS/LP)

 

Izvor: www.profitiraj.hr

Više na: http://www.profitiraj.hr/novosti/crikvenica-se-okrece-zdravstvenom-turizmu/

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox