Croatia Airlines povećava broj letova na liniji Zagreb – Dublin

Alan Grubelić

U povodu planirane obnove i intenziviranja letova Croatia Airlinesa iz Zagreba u europska odredišta tijekom ovogodišnje ljetne sezone, u sklopu čega je planirano i povećanje broja tjednih letova između irskoga i hrvatskoga glavnoga grada, danas su u zagrebačkoj zračnoj luci svečano dočekani putnici nacionalnog avioprijevoznika na redovitom međunarodnom letu OU513 iz Dublina u Zagreb.


Svi su putnici tijekom leta dobili nagradni voucher s popustom za kupnju zrakoplovne karte za sljedeće putovanje Croatia Airlinesom, a nakon slijetanja zrakoplova Airbus 319 priređen im je svečani doček u zajedničkoj organizaciji nacionalnog avioprijevoznika, Međunarodne zračne luke Zagreb i Turističke zajednice grada Zagreba.

Planirano je da zrakoplovi Croatia Airlinesa na liniji Zagreb – Dublin ove sezone lete dvaput na tjedan, četvrtkom i nedjeljom, a dinamika letenja kontinuirano će se prilagođavati aktualnoj tržišnoj potražnji, odnosno razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu. Vrijedi podsjetiti i na podatak da je Croatia Airlines, zahvaljujući uspješnoj suradnji sa Međunarodnom zračnom lukom Zagreb i Turističkom zajednicom grada Zagreba, izravne međunarodne letove na ovoj liniji uspostavila u svibnju 2018. godine, prvi put u povijesti tvrtke.

Drago nam je što obnavljamo i intenziviramo letove između Dublina i Zagreba, što je sastavni dio planiranoga dodatnog širenja mreže letova iz Zagreba u europska odredišta tijekom predstojeće sezone. Kao nacionalni avioprijevoznik time snažno pridonosimo oporavku hrvatskoga zrakoplovnog tržišta i svih dionika civilnoga zračnog sektora, jačamo turističke kapacitete grada Zagreba i pružamo snažnu podršku razvoju prometne infrastrukture Republike Hrvatske – rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa, na današnjem je događaju.

Veseli nas svaka nova linija i svaki novi putnik na zračnoj luci Franjo Tuđman. Samo će povećanje prometa i povećanje broja putnika doprinijeti oporavku ukupnoga zračnog prometa, na koji je pandemija, koja traje već drugu godinu, ostavila duboki trag. Budući smo na početku ljetne sezone vjerujemo da će ovakvih događanja i prigoda za druženje biti što više – rekao je David Gabelica, član Uprave MZL Zagreb. 

Raduje me da se napokon počinju intenzivirati aktivnosti u zračnom prometu, a posebno mi je drago da naš nacionalni prijevoznik, Croatia Airlines, značajno širi mrežu letova iz Hrvatske u europska odredišta. Time će Zagreb, ali i ostatak Hrvatske biti još bolje povezan i lakše dostupan, što nesumnjivo doprinosi regeneraciji turizma i pospješivanju pozitivnih turističkih tokova. Podsjetila bih da nas je Croatia Airlines jedina povezivala sa Europom i svijetom kada su sve druge kompanije prestale letjeti za vrijeme najstrožih mjera pandemije, što ukazuje na poseban značaj našeg nacionalnog avioprijevoznika – rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Zagreba i jadranskih odredišta tvrtke prema europskim metropolama, sukladno čemu bi se putnicima nudila putovanja u 18 europskih i 7 hrvatskih odredišta.

Iz Zagreba su planirani letovi u 14 europskih odredišta - Amsterdam, Atenu, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, München, Pariz, Rim (via Split), Sarajevo, Skoplje i Zürich, splitska zračna luka trebala bi biti povezana s ukupno 12 inozemnih odredišta, a planirani su i letovi iz Rijeke u München.

Zračna povezanost unutar Hrvatske i nadalje će se osiguravati letovima u domaćem redovitom prometu između zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Brač  i Pula, u svakom trenutku i na svim letovima maksimalno brinući o sigurnosti putnika te pridržavajući se aktualnih epidemioloških mjera.

Kako bi osigurala povezanost i snažno podržala turistički proizvod Republike Hrvatske, Croatia Airlines tijekom ljetne sezone na letovima iz europskih odredišta prema Hrvatskoj planira ponuditi više od 80.000 sjedala mjesečno, a u suradnji s mnogim turoperatorima predviđeno je i više od 200 turističkih čarter (izvanrednih) letova s tržišta Austrije, Italije, Irske, Izraela i Skandinavije. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox